Τα προβλήματα των αστυνομικών τέθηκαν επί τάπητος

Τα προβλήματα των αστυνομικών τέθηκαν επί τάπητος

Σε συναντήσεις της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Τις έδρες των Α.Τ. Μαλεβιζίου και Β’ Α.Τ. Ηρακλείου (Αγίου Μύρωνα) επισκέφτηκαν το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην υπηρεσιακή ζωή των αστυνομικών όσο και στην αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητάς τους. 

Η ένωση τονίζει τα εξής

"      Ειδικότερα για το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, οι αρκετές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μεταθέσεις σε άλλες περιοχές και μηδαμινή ενίσχυση του έχουν φέρει την παρούσα δύναμη να είναι σχεδόν 45% λιγότερη από την οργανική και σε συνάρτηση με την αύξηση του τομέα αρμοδιότητας του, μετά την αναδιάρθρωση του 2017, έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους συναδέλφους μας, τόσο σε εργασιακό επίπεδο όσο και σε υπηρεσιακό φόρτο. Οι συνάδελφοι μας αστυνομεύουν μία από τις μεγαλύτερες εδαφικά περιοχές του Νομού Ηρακλείου με έκταση 292 τετρ/χλμ και με πληθυσμό που ξεπερνά τις Είκοσι Έξι Χιλιάδες (26.000) κατοίκους. Τη θερινή δε περίοδο η ίδια υπηρεσία επιφορτίζεται με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών της περιοχών με σχεδόν καμία ενίσχυση προσωπικού τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με άλλες τουριστικές περιοχές της Χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι κατά την καλοκαιρινή σεζόν, οι συνολικές κλίνες που διαθέτει ο Δήμος Μαλεβιζίου, που αγγίζουν τις Δέκα Έξι Χιλιάδες (16.000) και κατανέμονται σε Επτά (7) Ξενοδοχεία 5 Αστέρων,  Είκοσι (20) Ξενοδοχεία 4 Αστέρων και σε εκατοντάδες μικρότερα, είναι σχεδόν πάντα πλήρεις. 

αστυνομικοί

      Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘’βαριά βιομηχανία’’ του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης αποτρέπει τους επισκέπτες να έρθουν ξανά την Χώρα μας.

      Τέλος και οι δυο ανωτέρω Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα αιτείται η ενίσχυση τους με έγχρωμα περιπολικά (το Α.Τ. Μαλεβιζίου διαθέτει μόνο ένα έγχρωμο) και μάλιστα συγκεκριμένου τύπου (Αγροτικά ή JEEP τύπου 4χ4) λόγω ορεινών όγκων και δύσβατών περιοχών που αστυνομεύουν. 

      H άμεση λύση των ανωτέρω προβλημάτων είναι υποχρέωση τόσο της πολιτικής όσο και φυσικής ηγεσίας στους οποίους τα θέτουμε υπ’ όψιν."

 

      Το Δ.Σ. της Ένωσης μας στο προσεχές διάστημα θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις λοιπές Υπηρεσίες ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά προβλήματα όλων των συναδέλφων. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ