Τα πρώτα "χελιδόνια" στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, χωρίς προσωπικό κι επαρκή κλιματισμό

Newsroom
Newsroom

Πώς το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι οδηγεί σε ... αναβολή σημαντικά έργα στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης"

Με 2.000 νέους επισκέπτες, σε συνολικά 15 πτήσεις, "άνοιξε" ουσιαστικά η νέα τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης", το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ την Πρωταπριλιά στο Ηράκλειο θα έχουμε συνολικά 44 πτήσεις από το εξωτερικό.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας, φέτος, θα κινηθούμε περίπου στο περσινό εντυπωσιακό νούμερο των 4 εκατομμυρίων επιβατών, ίσως και παραπάνω, ενώ ο προορισμός του Ηρακλείου, όπως είπε "παίζει" σε περίπου 34 χώρες!

Ωστόσο, από το Αμπού Ντάμπι σταμάτησαν οι πτήσεις, σε αντίθεση με το Καζακστάν, από όπου διατηρήθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί κιόλας...

Με βάση τα slots (χρονοθυρίδες), εκτός της Ρώσικης αγοράς και της Ουκρανικής, που σχεδόν χάθηκαν, λόγω του πολέμου, οι άλλες αγορές, όπως η Γερμανική και η Βρετανική είναι σταθερές και "τροφοδοτούν" με πολύ κόσμο τον τουρισμό της Κρήτης. Επίσης, στις ανερχόμενες αγορές είναι η Πολωνική και η Ολλανδική ενώ δυνατά "παίζουν" οι αγορές της Ρουμανίας κι της Σερβίας... 

Ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι πέραν των παραδοσιακών μηνών με αυξημένη τουριστική κίνηση, επιπλέον ώθηση θα δώσουν οι μήνες Μαϊος, Οκτώβριος ίσως και ο Νοέμβριος. 

Σε κάθε περίπτωση, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή της Ελλάδας με τον περισσότερο κόσμο κι όμως είναι ένα αεροδρόμιο με σοβαρά προβλήματα. Όπως σημείωσε, έχει γίνει μία μεγάλη ασφαλτόστρωση μέσα στον αεροδιάδρομο ενώ έχουν γίνει κι αλλού συντηρήσεις.

Ακόμη, ο κλιματισμός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω χρηματοδότησης ενώ απαιτούνται περίπου 3-3,5 εκ ευρώ για να δρομολογηθούν νέες επισκευές.

Δυστυχώς, όμως, το έργο "κολλάει" στη... μελλοντική μετακόμιση στο Καστέλι!

"Διαρκώς ακούμε  ότι θα μετακομίσουμε σε μερικά χρόνια στο Καστέλι και αυτό είναι το τραγικό λάθος! Το αεροδρόμιο δουλεύει και δουλεύει πολύ... Έτσι, δεν θα πάει πουθενά, θα έχουμε προβλήματα...Επίσης, θα βρούμε μπροστά μας κι άλλα θέματα σχετικά με ελλείψεις προσωπικού. Ήδη, υπάρχει θέμα με οδηγούς λεωφορείων. Εδώ και 18 χρόνια δεν έχουμε προσλάβει έναν άνθρωπο, το δημόσιο δεν παίρνει συμβασιούχους", τόνισε ο κ. Πλιάκας.

Σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, η σύμβαση είναι η ίδια, όπως ανέφερε, και διαρκώς ανανεώνεται.

"Το Ηράκλειο είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο με πάρα πολύ κόσμο. Είναι όμως και μια παλιά υποδομή που προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε. Περιμένουμε να δούμε αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, θα το κάνουμε, υπάρχει η βούληση", κατέληξε.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ