Ταξί: Προσεχώς 6θέσια και 9θέσια σε όλη την Ελλάδα

Newsroom
Newsroom

Τι εξήγγειλε από την Κρήτη ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Η επέκταση του μέτρου για να μπορούν να μετατρέψουν τα ταξί σε εξαθέσια ή και εννιαθέσια – το οποίο ισχύει πιλοτικά για το νότιο Αιγαίο – ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε στην διάρκεια συνάντησης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων, εκπροσώπων των σωματείων ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Τα μέτρο το οποίο ενισχύει σημαντικά τους αυτοκινητιστές και βελτιώνει και την εξυπηρέτηση των επιβατών, τέθηκε πιλοτικά σε ισχύ την περασμένη Άνοιξη, μόνο για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ταξί να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα αυτοκίνητά με εξαθέσια και εννιαθέσια, υπο κάποιους όρους και προϋποθέσεις.

Όπως μεταδίδει το flashnews, η συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων ιδιοκτητών ταξί, με τον υφυπουργό διήρκεσε αρκετή ώρα καθώς συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες του μέτρου, όπως για παράδειγμα να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένου πολυθέσιου ταξί, καθώς είναι δύσκολο να εξευρεθούν καινούργια τα οποία είναι και ακριβά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ταξί Χανίων Ηλία Καραπατάκη.

Στη Βουλή η επέκταση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές έφυγαν από την συνάντηση με χαμόγελα, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο για την επέκταση του μέτρου σε όλη την Ελλάδα είναι έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή ίσως και εντός του Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του αυξημένου κόστους για το πετρέλαιο κίνησης, ο υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εγκρίθηκαν κάποιες αυξήσεις στα κόμιστρα, αλλά το θέμα της τιμής του πετρελαίου είναι θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ουσιαστικά με το μέτρο που ικανοποιεί τους αυτοκινητιστές της Κρήτης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες άδειες ταξί, με άδειες για εξαθέσια ή εννιαθέσια.

Να σημειωθεί πως το μέτρο που εφαρμόζεται ήδη στο νότιο Αιγαίο, σε ό,τι αφορά στο κόμιστρο σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται το ισχύον τιμολόγιο των Ε.Δ.Χ. ΤΑΧΙ αυτοκίνητων, ωστόσο, στην περίπτωση που αυτά μεταφέρουν από πέντε έως και οκτώ επιβάτες, το τιμολόγιο προσαυξάνεται κατά 30%.

Πηγή: ΟΤ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ