Ταυτοποιήθηκαν οι διακινητές των 27 προσφύγων που εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Newsroom
Newsroom

Συνελήφθησαν ο κυβερνήτης της λέμβου που τους μετέφερε και ο βοηθός του

Εντοπίστηκαν μέσα από τη διαδικασία της ταυτοποίησης και συνελήφθησαν δύο νεαροί αλλοδαποί ως οι διακινητές των προσφύγων που εντοπίστηκαν την Πέμπτη στα ανοιχτά της Γαύδου.

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα, αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός του της λέμβου που μετέφερε τα συνολικά 27 διασωθέντα άτομα. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο του Δήμου Χανίων.

Στη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος τονίζονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό είκοσι επτά ατόμων στη ν. Γαύδο, την 07-12-2023, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 29 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός αντίστοιχα, των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4251/2014 ¨Παράνομη Διακίνηση¨, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας".

Διαβάστε επίσης:

Σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ