Τεστ κορωνοϊού στους ναυαγούς που μεταφέρθηκαν στην Σητεία

Τεστ κορωνοϊού στους ναυαγούς που μεταφέρθηκαν στην Σητεία

Ένας από τους διασωθέντες νοσηλεύεται - Συνεχίζονται οι έρευνες

Στη Σητεία μεταφέρθηκαν 19 από τους διασωθέντες του ναυαγίου μετά τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες που έγινε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, την Δευτέρα το απόγευμα και στο οποίο χάθηκαν τρεις αθώες ψυχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους ναυαγούς μεταφέρθηκε και παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ενώ και από τους 19 έχουν ληφθεί δείγματα για την διενέργεια σχετικών τεστ για τον κορωνοιό.

1

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί σοροί μίας γυναίκας και δύο παιδιών με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ