Θα κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα για την ενίσχυση Ειδικού Σχολείου!

Θα κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα για την ενίσχυση Ειδικού Σχολείου!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αθλητής του τρίαθλου Κώστας Βαρουχάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Κουτουφιανών στη Γραμβούσα

Το 2018 έκανε τον διάπλου του κόλπου της Κισσάμου, κολυμπώντας από το Ακρωτήριο Γραμβούσα έως το Ακρωτήριο Σπάθα, προκειμένου να ενισχύσει με το επιτυχημένο εγχείρημά του το Ειδικό Σχολείου Κουτουφιανών στη Γραμβούσα.

Ο λόγος για τον Κώστα Βαρουχάκη, τον Κρητικό αθλητή του τρίαθλου, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ανάλογη προσπάθεια, για τον ίδιο σκοπό, την ενίσχυση της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας. 

Ο 45χρονος πρώην ποδοσφαιριστήςμ τριαθλητής και πατέρας τριών παιδιών, μετά την διάκριση του στον αγώνα της σειράς Iroman στη Λιθουανία έχει νέο στόχο, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητάς του: να κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα προκειμένου να προβάλλει τη νέα προσπάθεια αλλά και να ευαισθητοποιήσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Ειδικό Σχολείο Κουτουφιανών σήμερα έχει 10 μαθητές και ο Κρητικός αθλητής έχει αφιερώσει κάθε του προσπάθεια στην ενίσχυση της σχολικής μονάδας.

Προσφάτως, μάλιστα, ο Σύλλογος "Νεολαία Κισσάμου" έλαβε την απόφαση να συνδράμει το νέο κολυμβητικό εγχείρημα του Κώστα Βαρουχάκη, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι χορηγοί και να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο Κώστας Βαρουχάκης δήλωσε: «Υπολογίζω πως θα κολυμπάω από 8 έως 10 ώρες. Η απόσταση σύμφωνα με το Google Maps είναι περίπου 25 χιλιόμετρα. Προετοιμάζομαι καθημερινά γι' αυτό το εγχείρημα. Λόγω του κορωνοϊού έχουν ανατραπεί τα αρχικά σχέδια αλλά πιστεύω πως μέσα στον Αύγουστο θα κάνω τη διαδρομή».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του θα βουτήξει από την παραλία του Μπάλου, και θα κολυμπήσει στο νησί της Γραμβούσας περίπου δύο μίλια μακριά και από εκεί για την Κίσσαμο που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ