Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ταξίδεψε από το Ηράκλειο η ομάδα ΩΔΗπόρος προκειμένου να παρουσιάσει στους ομογενείς της Νέας Υόρκης τη νοσταλγική μουσικοθεατρική παράσταση "Αχ, η ξενιτιά".
Οι συντελεστές της παράστασης έφτασαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 9 Δεκεμβρίου 2025, στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ. Τις επόμενες ώρες τα μέλη της κρητικής αποστολής υποδέχθηκε η πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού GAEPIS, κ. Αμαλία Μπουρνιά. Η ίδια σε δηλώσεις της στο anamniseis.net δήλωσε: «Αν και είχα ακούσει τόσα πολλά γι αυτή την καλλιτεχνική ομάδα, εν τούτοις δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι από την πρώτη στιγμή θα αισθανόμουν την ίδια χαρά και συγκίνηση που αισθάνομαι όταν υποδέχομαι συγγενικά μου πρόσωπα και φίλους. Παρά την κούραση και το Jet lag, που συνοδεύει ένα υπερατλαντικό ταξίδι, ήταν όλοι τους εύθυμοι και αναμένουν με χαρά και συγκίνηση να γνωρίσουν από κοντά την ομογένεια και να τραγουδήσουν μαζί της τα τραγούδια της ξενιτιάς».
Η παράσταση διοργανώνεται από το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο «COSMOS FM» και τον οργανισμό «GAEPIS», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής 12ης Δεκεμβρίου 2025, ώρα 7:30 μ.μ., στο «Queensborough Performing Arts Center», στη Νέα Υόρκη.
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Αχ η Ξενιτιά» αποτελεί έναν συγκινητικό ύμνο στη μεταναστευτική εμπειρία του Ελληνισμού, από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα. Μέσα από 33 αγαπημένα τραγούδια, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εξαιρετική θεατρική αφήγηση, ζωντανεύουν οι μνήμες, οι αγώνες και τα όνειρα των Ελλήνων της διασποράς.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών και του Cultural Crete USA.
Συντελεστές :
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Κείμενο: Νίκη Τρουλλινού
Ενδυματολόγος: Αννα Χιλετζάκη
Βίντεο: Δευκαλίων Μανιδάκης
Ερμηνεία : Ανδριανή Κυλάφη
Μουσική Επιμέλεια : Ζαχαρίας Δραμουντάνης
Σχήμα ΟΔΗπόρος
Γιώργος Κριτσωτάκης : Τραγούδι, Κιθάρα
Μαρία Αυγουστινάκη : Τραγούδι
Αντώνης Νικολιδάκης : Ακκορντεόν
Αρης Κουτεντάκης: Κιθάρα
Γιάννης Κιαγιαδάκης: Πιάνο
Μάνος Παπαδάκης : Μπάσο
Κώστας Σφακιανάκης: Μπουζούκι, Τραγούδι
Νίκος Παγωμένος: τύμπανα
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
