Θετική στον κορωνοϊό υπάλληλος του Δ. Χανίων - Η επίσημη ανακοίνωση

Θετική στον κορωνοϊό υπάλληλος του Δ. Χανίων - Η επίσημη ανακοίνωση

Χωρίς συμπτώματα η γυναίκα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Δήμο Χανίων καθώς εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου που εκδόθηκε τη Δευτέρα, η γυναίκα επέστρεψε από ταξίδι εκτός Κρήτης, είναι ασυμπτωματική και βρίσκεται στο σπίτι της. Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών υποβλήθηκαν σε διαγνωστικούς ελέγχους και εν αναμονή των αποτελεσμάτων την Τρίτη 4 Αυγούστου οι κοινωνικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, επιστρέφοντας από ταξίδι εκτός Κρήτης, έχοντας βρεθεί σε περιβάλλον με διαπιστωμένο κρούσμα COVID-19, υποβλήθηκε αυτοβούλως σε τεστ διάγνωσης του ιού, όπου βγήκε θετικό.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει ασυμπτωματικό σε καραντίνα στην οικία του και έχει γίνει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών υποβλήθηκαν σε διαγνωστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η υγεία τους και να προληφθεί η μετάδοση του ιού.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19, ο Δήμος Χανίων προέβη σε άμεση απολύμανση του χώρου που στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ήδη πραγματοποιείται προληπτικά η απολύμανση και στους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου του Δημαρχείου.

Τέλος, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων θα παραμείνουν κλειστές για αύριο Τρίτη 04/08/2020". 

Υπενθυμίζεται ότι στα Χανιά, και συγκεκριμένα στην κλινική Covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται δύο ακόμα ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και συγκεκριμένα ένας 46χρονος ο οποίος είναι ιερομόναχος σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και μία γυναίκα 45 ετών. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ