Θλίψη για το χαμό της Χρυσής Βαθιανάκη

Θλίψη για το χαμό της Χρυσής Βαθιανάκη
Newsroom
Newsroom

Το άκουσμα του θανάτου της "γέννησε" αμέτρητα "γιατί" για το χαμό ενός νέου ανθρώπου που είχε προσφέρει πολλά και είχε ακόμη περισσότερα να προσφέρει στο μέλλον.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί συγγενείς, φίλοι αλλά και όσοι γνώρισαν την εικαστικό Χρυσή Βαθιανάκη μέσα από την Τέχνη και την προσφορά της ως επιμελήτρια της δημοτικής πινακοθήκης Μαλεβιζίου. Το άκουσμα του θανάτου της 58χρονης Χρυσής - αδελφής του γνωστού δικηγόρου Γιώργου Βαθιανάκη - "γέννησε" αμέτρητα "γιατί" για το χαμό ενός νέου ανθρώπου που είχε προσφέρει πολλά και είχε ακόμη περισσότερα να προσφέρει στο μέλλον.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη στις 16.00 στα Κάτω Καλέσα.

Η Χρύσα Βαθιανάκη γεννήθηκε το 1964 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν απόφοιτος της σχολής ΒΑΚΑΛΟ (1987-91). Σπούδασε ζωγραφική καθώς και Εφαρμοσμένες Τέχνες με δασκάλους την Ελένη Βακολό, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Θανάση Στεφόπουλο και Τάσο Μαντζαβίνο. Κατά την περίοδο 1990-92 ασχολήθηκε με την μελέτη ανατομίας των εντόμων στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σύμβουλο την Βιολόγο Μαρία Δημάκη. Δημιουργήθηκε μία σειρά έργων μεικτής τεχνικής. Το Δεκέμβριο του 1999 το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ζωγράφου οργάνωσε μεγάλη έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την επιστημονική υποστήριξη του «Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας». Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του «Μουσείου Mαρίκα Κοτοπούλη», όπου πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Σεπτέμβριο του 2001, ο Δήμος Αρχανών οργάνωσε μία μεγάλη έκθεση ζωγραφικής βασισμένη στις ενότητες της παραπάνω μελέτης. Την καλλιτεχνική οργάνωση είχε η Αίθουσα Τέχνης «Πολύγνωτος» Είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας στην «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Καλλιτεχνών» στην Γερμανία, στην 2η Μπιενάλε Πεκίνου, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνου, του 2008.

χρυσή βαθιανάκη

Δείτε επίσης:

H εικαστικός Χρύσα Βαθιανάκη συμμετέχει με έργο της στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ