ΚΡΗΤΗ

Θρήνος για τον 39χρονο Γιώργο: Μετά από έναν χρόνο νοσηλείας άφησε την τελευταία του πνοή!

Άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά - Είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε εργατικό ατύχημα στη Δονούσα των μικρών Κυκλάδων - Νοσηλεύτηκε στο Τζάνειο και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ

Γιώργος Παπαδάκης, Θάνατος
Photo Credits: @pixabay

Πάλεψε για περίπου έναν χρόνο, παραμένοντας νοσηλευόμενος μετά τα βαρύτατα τραύματα που είχε υποστεί, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε! Ο λόγος για τον 39χρονο Γιώργο Παπαδάκη, πατέρα δύο μικρών παιδιών, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2024 είχε τραυματιστεί σε εργατικό ατύχημα στη Δονούσα των μικρών Κυκλάδων. 

Έδωσε πολύμηνη μάχη, όμως μετά από έναν χρόνο νοσηλείας, αρχικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, ο οργανισμός του δεν άντεξε. Συντετριμμένοι οι συγγενείς του και οι φίλοι του τον αποχαιρέτισαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Βενεράτο. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 4:00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια η ταφή έγινε σε οικογενειακό τάφο στο Κοιμητήριο του χωριού. 

Image
Γιώργος Παπαδάκης

Βαθιά συγκινητικά είναι τα μηνύματα των συγγενών του αδικοχαμένου Γιώργου που τον αποχαιρετούν με βίντεο στα social media. Σημείο αναφοράς στις αναρτήσεις αυτές είναι η μεγάλη αγάπη που έτρεφε ο 39χρονος στα άλογα:

Facebook

Τον 39χρονο πατέρα αποχαιρέτισε και η σχολική κοινότητα του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, όπου φοιτούσαν τα δύο μικρά παιδιά του. Η διευθύντρια του σχολείου Άννα Στουμπίδη, σε ανάρτησή της αναφέρει:

"Καλό παράδεισο θα βρεις σίγουρα........
Αγαπημένος μπαμπάς στο 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου ,τα 2 προηγούμενα χρόνια. 
Τρέξε τώρα στην αιώνια ζωή! Εκεί θα ανταμωσουμε ξανά!!!!!! 
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του, στα παιδάκια του και στους συγγενείς και  οικείους.......
Καλό ταξίδι στον Γιώργο Παπαδάκη.
( εργατικό ατύχημα)
Η Διευθύντρια και το προσωπικό του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου"

Facebook

Το εργατικό ατύχημα στη Δονούσα

Όπως είχε γράψει το Cretalive, το εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στη Δονούσα των μικρών Κυκλάδων. Ο άτυχος Γιώργος είχε μεταβεί στο νησί μαζί με συναδέλφους του προκειμένου να τοποθετήσουν πέργκολες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο αδικοχαμένος άνδρας κατέπεσε από ύψος με το κεφάλι και την πλάτη στο έδαφος!

Παρά το σοκ, όλοι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή του ατυχήματος προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας μεγάλος «Γολγοθάς» που διήρκεσε έναν χρόνο.

Όπως σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου, έτσι και στη Δονούσα οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Στην περίπτωση του 39χρονου Ηρακλειώτη χάθηκαν πολλές και πολύτιμες ώρες μέχρις ότου να υπάρξει συντονισμός των αρμόδιων φορέων και να ληφθούν οι αποφάσεις για τη μεταφορά του σε περιοχή με οργανωμένες δομές υγείας.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μεταφερθεί αρχικά με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Νάξο συνοδεία του μοναδικού αγροτικού γιατρού που υπηρετούσε τότε στη Δονούσα. Στη συνέχεια χρειάστηκε να επιστρατευθεί εναέριο μέσο και να γίνει διακομιδή με ελικόπτερο στην Αθήνα. Εισήχθη στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά και στη συνέχεια είχε διακομιστεί στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλευόταν επί σειρά μηνών. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση