ΚΡΗΤΗ

Θυελλώδεις νοτιάδες την Πέμπτη - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη

Προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Αφρικανική σκόνη
Photo Credits: @INTIME

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές (λασποβροχές) ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Aναλυτικότερα , την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν τοπικά στην Κρήτη. Τις βραδινές και πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα. Στις περιοχές που αναμένονται φαινόμενα, θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στην Κρήτη θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, ενώ στα βόρεια του νησιού έως τους 32 βαθμούς, .

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, έως 8 μποφόρ.

Glomex Video

Προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου
 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ' όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
  • Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Σχετικά Tags

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση