Τι ισχύει για το επίδομα αδείας και της άδειας των εποχικών εργαζόμενων που τέθηκαν σε αναστολή

Τι ισχύει για το επίδομα αδείας και της άδειας των εποχικών εργαζόμενων που τέθηκαν σε αναστολή

Ενημέρωση από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων ν. Ρεθύμνου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων ν. Ρεθύμνου ενημερώνει ότι σχετικά με το θέμα του επιδόματος αδείας και της άδειας των εποχικών εργαζόμενων που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης από την επιχείρηση, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Εργασίας προς την Ομοσπονδία μας, ισχύει το εξής:

    Οι εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή της εργασιακής τους σχέσης  είτε λόγω απαγόρευσης λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, με εντολή δημόσιας αρχής, είτε επειδή οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται έχουν προβεί σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας μέρους ή συνόλου των εργαζομένων τους, προκειμένου να προσαρμόσουν τις λειτουργικές ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται, εξακολουθούν να δικαιούνται άδεια και επίδομα αδείας καθώς ο χρόνος αναστολής υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας για τα συγκεκριμένα δικαιώματα.

     Επιπλέον για τους εποχικά εργαζόμενους δεν ισχύει η μεταφορά του επιδόματος αδείας το νέο ημερολογιακό έτος, αφού υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου υπ΄αριθ. 97/09. Το ίδιο ισχύει και για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των οποίων η διάρκεια έληξε χωρίς να έχει χορηγηθεί η νομίμως προβλεπόμενη άδεια.

      Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων 2831024080 και του Εργατικού Κέντρου 2831022332.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ