ΚΡΗΤΗ

Τι λέει η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τη νέα δωρεά οργάνων στο νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή

pagni
Photo Credits: @imageonline/ Στέφανος Ραπάνης

Στην επιτυχή λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 59χρονο δότη, τα ξημερώματα της Παρασκευής 25/04/2025, αναφέρεται, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι ο δότης νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την αγαστή συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων με απόλυτο σεβασμό προς το δότη και την οικογένειά του. Καθώς και τη Χειρουργική Μεταμοσχευτική ομάδα του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου για την αφαίρεση των νεφρικών μοσχευμάτων και του Πα.Γ.Ν.Η. για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ,της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο      

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση