Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Γυμναστηρίων Ηρακλείου με το Σωκράτη Βαρδάκη

Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Γυμναστηρίων Ηρακλείου με το Σωκράτη Βαρδάκη

Συνάντηση Σ.Βαρδάκη με εκπροσώπους ιδιοκτητών γυμναστηρίων

Η λήψη μέτρων στήριξης των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου, αλλά και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, αποτέλεσαν θέματα της τηλεδιάσκεψης μεταξύ εκπροσώπων και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

Σύμφωνα με τους Ιδιοκτήτες, ο κλάδος τους είναι ο πλέον ζημιωμένος, αφού με κυβερνητικές αποφάσεις, η λειτουργία των γυμναστηρίων είχε ανασταλεί ήδη για έξι μήνες μέσα στο 2020, ενώ μετά το πρώτο lockdown ήταν από τους τελευταίους κλάδους που επαναλειτούργησαν, την ώρα που και για την τρέχουσα χρονιά είναι άγνωστο πότε θα θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους. Επιπλέον, τόνισαν, ότι ως προς τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση,  θα πρέπει να διαχωριστεί η πληττόμενη, από την κλειστή με κρατική εντολή επιχείρηση, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχθεί ουσιαστικά οι κλειστές επιχειρήσεις, ενώ τα πάγια έξοδά τους, συνεχώς συσσωρεύονται.

Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και ένα χρόνο, από την επιβολή του πρώτου lockdown που σήμανε και τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, καθώς εκτός από την συσσώρευση των παγίων εξόδων τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις φορολογικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν προβλέπεται να διαγραφούν, παρά μόνο έχουν ανασταλεί, ακόμα και αν δραστηριότητα δεν έχει υπάρξει ουσιαστικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, χαρακτήρισε δίκαια και λογικά  τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πράγματι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων είναι από τους πλέον αδικημένους, με τις επιχειρήσεις του να μην έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά, κινδυνεύοντας μάλιστα με λουκέτο. Τέλος,ο κ.Βαρδάκης  δεσμεύτηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να αναδείξει το σοβαρό αυτό πρόβλημα, με στόχο πάντα την πραγματική στήριξη, ακόμα και μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, ώστε να κατορθώσουν οι άνθρωποι αυτοί, να επιβιώσουν, μετά από το βαρύ πλήγμα που δέχτηκαν από την πανδημία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ