Τιμή στους εκτελεσθέντες Μαρτύρων του Σοκαρά από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Newsroom

Έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την Επέτειο

Στην καθιερωμένη ετήσια Επέτειο Μνήμης για τους 27 εκτελεσθέντες κατοίκους του Σοκαρά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944 έδωσαν το παρών σήμερα και οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, οι βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των 27 Εκτελεσθέντων Μαρτύρων που έπεσαν για την πατρίδα τονίζοντας τόσο την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, όσο και την απαίτηση να προχωρήσει η κήρυξη του Σοκαρά ως μαρτυρικού τόπου. «Πρέπει να διαφυλάξουμε έμπρακτα την ιστορική μνήμη και το συμπέρασμα από τη θυσία των 27 Μαρτύρων, πως “ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός”», όπως δήλωσαν, ενώ επίσης εξέφρασαν την ανάγκη να προχωρήσει πλέον ο δρόμος που έχει ανοίξει για τις γερμανικές οφειλές σύμφωνα με το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας, το Τοπικό Συμβούλιο Σοκαρά, την Ενορία Σοκαρά, τον Σύλλογο Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοκαρά, τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Φαραγγιανών και τις οικογένειες των Μαρτύρων.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ