Τίμησαν τη μνήμη του Σόλωνα Μαλλιαράκη

Newsroom
Newsroom

Με τη μετονομασία της Πλατείας Μουρέλου σε Πλατεία Σόλωνα Μαλλιαράκη

Σε κλίμα συγκίνησης και με μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις Αρχάνες η μετονομασία της Πλατείας Μουρέλου σε Πλατεία Σόλωνα Μαλλιαράκη. Ο Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων τίμησε τη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου, αειμνήστου ευεργέτη και Επίτιμου Δημότη μας η στάση του οποίου ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο και για τις μελλοντικές γενιές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Τρισάγιο στην μνήμη του εκλιπόντος τα οποίο  τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους Ιερείς της Ενορίας Αγ.Νικολάου Αρχανών.

2

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια  από τον Δήμαρχο Αρχανών_Αστρουσίων και τον Περιφερειάρχη Κρήτης  οι οποίοι αναφέρθηκαν και στη ζωή και το  έργο του εκλιπόντος Μαλλιαράκη Σόλωνα .

Παρόντες ήταν αντιπροσωπεία του Πολεμικού ναυτικού τιμώντας με την παρουσία τους τον απόστρατο Υποναύαρχο Μαλλιαράκη Σόλλωνα,μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων  του Δήμου, και πλήθος κόσμου.

Την τελετή έκλεισε η σύζυγους του εκλιπόντος Μαίρη Κουρούνη –Μαλλιαράκη ,η οποία ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο, τον Δήμαρχο Αρχανών –Αστερουσίων , τον Περιφεριάρχη Κρήτης, τους Ιερείς και όλο τον κόσμο για την τιμή που έγινε στον σύζυγό της.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ