Τίμησαν τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στις φυλακές Νεάπολης

Το 1989, στην προσπάθεια απόδρασης κρατουμένων

Την μνήμη δύο άξιων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Νίκου Κοκολάκη και του Σαράντου Σακκά, που έχασαν την ζωή τους στις 8 Ιουνίου του 1989 κατά την διάρκεια συμπλοκής με κρατούμενους των Δικαστικών Φυλακών Νεάπολης Λασιθίου που προσπάθησαν ν΄ αποδράσουν, τίμησαν σήμερα (8/9) σε μια λιτή τελετή που έγινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών, η τοπική εκκλησία, συγγενείς των θυμάτων και  εκπρόσωποι  αρχών. 

Την ευθύνη της εκδήλωσης, είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου.  Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη τους, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ. κ. Γεράσιμο, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί.

 Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων, τόνισε ότι μπορεί να έχουν παρέλθει 32 χρόνια, αλλά οι αστυνομικοί αυτοί θα μείνουν στην μνήμη μας, ως οι  αυτοί άνθρωποι που προέταξαν το καθήκον για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα, όπως θα πρέπει να κάνουμε όλοι, αφού στην φιλοπατρία όλων εναπόκειται η ζωή μας. 

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να είναι οι τελευταίοι που δίνουν την ζωή τους θυσία στον βωμό του καθήκοντος, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία που με την παρουσία των στελεχών της - παρά την αποστελέχωση που υπάρχει - προσφέρουν καθημερινά, το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ