Την ασφαλιστική τους ένταξη στα "Βαρέα και Ανθυγιεινά" διεκδικούν οι νοσηλευτές στο Λασίθι

Την ασφαλιστική τους ένταξη στα "Βαρέα και Ανθυγιεινά" διεκδικούν οι νοσηλευτές στο Λασίθι

Τι αποφασίστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

 

Την ασφαλιστική τους ένταξη στα ΒΑΕ διεκδικούν οι νοσηλευτές του ΕΣΥ στον νομό Λασιθίου, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα αποκατάστασης της αδικίας την οποία υφίστανται.

Με το θέμα ασχολήθηκε στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Λασιθίου και σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησής του επισημαίνονται τα εξής:

"Την Πέμπτη 27/2/2020 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση μελών του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου και έλαβε για το θέμα της ασφαλιστικής ένταξης όλων των νοσηλευτών -τριων στα ΒΑΕ την παρακάτω απόφαση:

Tο νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί μια ενασχόληση με μεγάλη σωματική και ψυχική καταπόνηση, με μεγάλους επαγγελματικούς κινδύνους και με δύσκολα προγράμματα εργασίας . Μετά την ένταξη το 2011 στην ασφάλιση στο ΙΚΑ του νοσηλευτικού προσωπικού που διορίζεται στο ΕΣΥ, μόνο όσοι νοσηλευτές – τριες διορίζονται μόνιμοι μετά το 2011 και όσοι υπηρετούν με σχέσεις Ι.Δ. (συμβασιούχοι επικουρικοί) έχουν ασφάλιση με πακέτο βαρέων και ανθυγιεινών.

Όσοι μόνιμοι νοσηλευτές – τριες έχουν διοριστεί πριν το 2011 στο δημόσιο εξακολουθούν να μην έχουν ασφάλιση σε πακέτο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί.

Υπάρχει το αίτημα να καθιερωθεί νομικά για όλους τους νοσηλευτές – τριες του ΕΣΥ αυτό που ισχύει ήδη για τους νοσηλευτές-τριες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και ισχύει ήδη για τους νοσηλευτές – τριες του ΕΣΥ που διορίζονται μετά το 2011, δηλαδή την ασφάλιση με πακέτο ΒΑΕ που οδηγεί σε συνταξιοδότηση σε πέντε χρόνια νωρίτερα από την κύρια ασφάλιση.

Όμως πέρα από τη συνδικαλιστική προώθηση αυτού του αιτήματος, ζητούμε η ομοσπονδία μας ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ να προχωρήσει και σε νομική διεκδίκηση του αιτήματος για ασφαλιστική ένταξη όλων των νοσηλευτών – τριων στα ΒΑΕ με οργάνωση σχετικών προσφυγών στη δικαιοσύνη για να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ