Την έπεισε ότι είναι ο λογιστής της και κατέθεσε σε άγνωστο λογαριασμό 18.000!

Newsroom
Newsroom

Την απάτη σε βάρος της κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ μια 58χρονη γυναίκα

Θύμα επιτηδείων έπεσε μια 58χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο, η οποία έζησε τη Δευτέρα ένα απίστευτο περιστατικό απάτης, χάνοντας 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό της.

Όπως κατήγγειλε η ίδια στις αρχές, ένας άνδρας την κάλεσε στο τηλέφωνο και την έπεισε ότι είναι ο λογιστής με τον οποίο συνεργάζεται. Στη συνέχεια την ενημέρωσε ότι δήθεν δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο για να λάβει το ποσό θα έπρεπε να καταθέσει σε κάποιον τρίτο τραπεζικό λογαριασμό ένα χρηματικό ποσό. 

Αφού κατάφερε με πειστικό τρόπο να κάμψει τις όποιες επιφυλάξεις της 58χρονης, ο άγνωστος δράστης την καθοδήγησε τηλεφωνικά και η ίδια με τη χρήση του e-banking μπήκε στον λογαριασμό της χρησιμοποιώντας κανονικά τους κωδικούς της και έκανε μεταφορά ποσού 18.000 ευρώ σε λογαριασμό ενός άγνωστου τρίτου. 

Αφού η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μαζί με τα χρήματα έκανε φτερά και ο πειστικός "λογιστής"... Όταν η 58χρονη αντιλήφθηκε πως είχε πέσει θύμα απάτης και έχει χάσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τις οικονομίες της έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. 

Φωτογραφία από  DmitryPoch via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ