Δυσάρεστα εξελίχθηκε για αναγνώστη του Cretalive, ο τροχονομικός έλεγχος στην περιοχή της Αμμουδάρας, με τον ίδιο να εκφράζει τον προβληματισμό του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αλλά και για τις συνέπειες που είχε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Ανδρέας Μπ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση του Cretalive), ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του μαζί με τη σύζυγό του, του έγινε σήμα να σταματήσει σε μπλόκο της τροχαίας. Όπως αναφέρει, του ζητήθηκαν τα προβλεπόμενα έγγραφα και, όταν διαπιστώθηκε ότι το δίπλωμα οδήγησής του είχε εκδοθεί στην Πρέβεζα, ακολούθησε ερώτηση σχετικά με το πότε είχε αλλάξει τελευταία φορά τα ελαστικά του οχήματός του.
Όπως υποστηρίζει, στη συνέχεια του βεβαιώθηκε παράβαση, με την αιτιολογία ότι τα δύο μπροστινά ελαστικά του αυτοκινήτου είχαν ηλικία άνω της πενταετίας. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 180 ευρώ, καθώς και αφαίρεση της άδειας οδήγησης.
Ο αναγνώστης αναφέρει ότι προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση και των τεσσάρων ελαστικών και επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο ελέγχου, ζήτησε αν γίνεται, την επιστροφή του διπλώματός του, επισημαίνοντας – όπως λέει – ότι το χρειάζεται καθημερινά, καθώς η σύζυγός του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και απαιτούνται συχνές μετακινήσεις.
Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι η επιστροφή του διπλώματος δεν ήταν δυνατή και ότι θα έπρεπε να απευθυνθεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και να ακολουθήσει τη διαδικασία ένστασης.
Όπως υποστηρίζει, κατά τη μετάβασή του στο Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε επιπλέον ότι στην κλήση είχε αναγραφεί λανθασμένα και το επώνυμό του.
Ο αναγνώστης κάνει λόγο για περίεργη συμπεριφορά και ζητά να εξεταστεί αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η προβλεπόμενη, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρή δυσκολία που δημιουργεί η αφαίρεση του διπλώματος στην καθημερινότητά του.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
