Τουριστικά καταλύματα: Ευχαριστούν και ζητούν τη στήριξη όλων των Δημάρχων

Τουριστικά καταλύματα: Ευχαριστούν και ζητούν τη στήριξη όλων των Δημάρχων

Με αφορμή την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης ΚΝΩΣΣΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας έκανε ένα αγώνα δρόμου βρισκόμενη στο πλευρό των επιχειρηματιών – μελών της, θέλοντας να παρέχει όχι μόνο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση μέσα από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που βομβαρδιστήκαμε ειδικότερα τους μήνες του lockdown, αλλά και να καταφέρει να σταθεί προστάτης των συμφερόντων των επιχειρηματιών - μελών της. 

Μέσα στις ποικίλες προσπάθειες και δράσεις, βρίσκεται και αυτή της απαλλαγής των επιχειρήσεων του κλάδου μας από τα δημοτικά τέλη καθαρισμού και φωτισμού. Συγκεκριμένα ζητήσαμε την τροποποίηση των σχετικών κανονισμών των Δήμων, ώστε σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, να μην υπάρχει επιβάρυνση των επιχειρηματιών που αποδεδειγμένα πλήττονται, από τέλη που επιβάλλει και εισπράττει ο Δήμος. 

Αποδέκτες που αιτήματός μας ήταν όλοι οι Δήμοι της γεωγραφικής εμβέλειας της Ομοσπονδίας ΚΝΩΣΣΟΣ, ήτοι οι δήμοι των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους οι αποφάσεις και η άμεση ανταπόκριση των Δήμων : Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Αγίου Νικολάου και Αχαρνών – Αστερουσίων. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, στηρίζοντας τους επιχειρηματίες του κλάδου μας οι οποίοι  προέρχονται από μια μακροχρόνια οικονομική κρίση και μέσα από μια άνευ προηγουμένου υπερφορολόγιση, προσφέροντας τα μέγιστα στην ανάταση της Οικονομίας και του Τουρισμού γενικότερα. 

Επιθυμούμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τους Κυρίους Δημάρχους των παραπάνω Δήμων (κ. Λαμπρινό, κ.  Μποκέα, κ. Ζερβό, κ. Κοκοσάλη Εμμανουήλ)αλλά και τα Δημοτικά Συμβούλια των, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές με τις αποφάσεις τους στηρίζουν τον τόσο ταλαιπωρημένο κλάδο μας.

Οι προσπάθειες μας όμως δε σταματούν εδώ. Σύμμαχους στον αγώνα αυτό επιθυμούμε να κάνουμε και τους λοιπούς Δήμους της Ανατολικής Κρήτης. Στοχεύουμε λοιπόν στην κατανόηση του προβλήματος μας  και στη  λήψη παρόμοιων αποφάσεων από μέρους τους, στηρίζοντας έτσι τις πληττόμενες επιχειρήσεις του κλάδου μας, λαμβάνοντας μέτρα που θα μας ανακουφίσουν οικονομικά". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ