Τρεις νεκροί από θερμοπληξία στην Κρήτη

Δύο άντρες και μία γυναίκα άφησαν την τελευταία τους πνοή στον Άγιο Νικόλαο

Πριν απο λίγες ώρες γράφαμε για πολλά περιστατικά θερμοπληξίας ηλικιωμένων στην Κρήτη, με τις εξελίξεις να είναι τραγικές δυστυχώς καθώς τρεις άνθρωποι εξέπνευσαν σήμερα.

Όπως μεταδίδει το anatolh.com, νεκροί είναι δύο άντρες και μία γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο σήμερα Παρασκευή, από θερμοπληξία! Πρόκειται για πρωτοφανή απώλεια που δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία 50 χρόνια στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα και με την καταγραφή που κάνουν οι υγειονομικοί για τα τοπικά δεδομένα. 

Ο πρώτος άνδρας διακομίστηκε νεκρός στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από κοντινό χωριό, ήταν ηλικίας 78 ετών και είχε θερμοκρασία 44 βαθμών! Ο δεύτερος άνδρας – ηλικιωμένος επίσης – κατέληξε στο νοσοκομείο, αφού είχε διακομιστεί με θερμοπληξία. Τεράστια προσπάθεια κατέβαλλαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να σώσουν την 82χρονη γυναίκα για μιάμιση ώρα περίπου κι αφού την διασωλήνωσαν. Τελικά, η άτυχη γυναίκα κατέληξε κι εκείνη από θερμοπληξία. 

Από το μεσημέρι της Παρασκευής στην ειδικά διαμορφωμένη καρδιολογική κλινική φιλοξενούνται με προβλήματα από τον καύσωνα τέσσερα ακόμα ηλικιωμένα άτομα. Μία γυναίκα με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα και τρία ακόμα άτομα. Όλοι υπέστησαν θερμοπληξία και δύο από τους τέσσερις είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. 

Να σημειωθεί πως είχαμε αρκετές άλλες περιπτώσεις στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που προσήλθαν με προβλήματα και σε κατάσταση πρώιμης θερμοπληξίας. Πρόκειται για γυναίκες και άνδρες από 30-50 ετών, στοιχείο που αναδεικνύει την διάσταση του προβλήματος ακόμα και για νέους ανθρώπους. 

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω του καύσωνα με απόφαση της Διοίκησης για ν’ αντιμετωπίσει αντίστοιχα περιστατικά. 

 

φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Πολλά τα περιστατικά θερμοπληξίας ηλικιωμένων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ