Τριήμερη διαμαρτυρία στο Μουσικό Σχολείο Χανίων

Newsroom
Newsroom

Ζητούνται καλύτερες προδιαγραφές

Οι ενώσεις Μαθητών Μουσικών Σχολείων με τον Σύλλογο Γονέων Μουσικού των Χανίων, διοργανώνουν τριήμερο διαμαρτυρίας, απαιτώντας για άλλη μία φορά τα δικαιώματα τους για καλύτερους - σύμφωνα με τις προδιαγραφές- σχολικούς χώρους, για δωρεάν μουσικά συγγράμματα, για πιστοποίηση των μουσικών σπουδών που έκαναν και πλείστα ακόμη θέματα που δυσκολεύουν την ζωή των παιδιών, μειώνουν την ποιότητα της διδασκαλίας και δυσκολεύουν τόσο τη ζωή των παιδιών και των γονιών όσο και των καθηγητών τους, όπως αναφέρουν.

Επίσης, οδηγούν σε οικονομική αφαίμαξη εμάς τους γονείς μέσω της παραπαιδείας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων:

"Το Μουσικό Σχολείο Χανίων, είναι γνωστό σε όλους, είναι ένα σχολειό «φιλοξενούμενο». Φιλοξενούμενο σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς καν ο/η καθηγητής/τρια της Χημείας ή του οποιουδήποτε γενικού μαθήματος να μπορεί να κάνει το μάθημα του σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς τους ήχους από τις «αίθουσες» (σκάλες αποθήκες κλπ) διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά τα καταφέρνουν και πετυχαίνουν τους στόχους τους με την επιμονή τους και κατά γενική ομολογία, με την βοήθεια αξιόλογων παιδαγωγών.

Πέρυσι, δόθηκε μία ακόμη υπόσχεση για ένα καινούριο κτίριο. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε. Κάτι φαίνεται να κινείται στους αρμόδιους φορείς. Καιρός κι εμείς να μάθουμε τι περιμένει το Σχολείο στο μέλλον.

Με την ευκαιρία του Πανελλαδικού τριημέρου διαμαρτυρίας, η Συνέλευση των Μαθητών του Σχολείου μας διοργανώνει, κι αυτή με την σειρά της, δράσεις για δημοσιοποίηση -άλλη μια φορά- των προβλημάτων. Θεωρούμε αυτονόητη την Υποστήριξη μας ως γονείς.

Η ανοικτή ετήσια συναυλία του Μουσικού, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι στην πλατεία Αγοράς, θα ανοίξει το τριήμερο, αυτή την φορά όμως, στην Πλατεία της οδού Χάληδων, έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη. Προγραμματίζεται για την Δευτέρα 28 Νοέμβρη στις 10:00.

Την Δεύτερη μέρα (Τρίτη 29 Νοεμβρίου) έχει προγραμματιστεί και Δεύτερη συναυλία στον ίδιο τόπο (Πλατεία οδού Χάληδων, έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη) και στη συνέχεια ανοιχτή συνέλευση με τους φορείς του Δήμου και του Πολυτεχνείου στην αίθουσα συνελεύσεων του Δήμου μας (Δημαρχείο) και ώρα 12:30. Η συνέλευση έχει σκοπό να γίνει απολογισμός των μέχρι τώρα πεπραγμένων για την υλοποίηση νέων κτιριακών δομών σε χώρο παραχώρησης του Πολυτεχνείου.

Την Τρίτη μέρα (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου) θα βιντεοσκοπηθούν για τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στον χώρο του σχολείου συζητήσεις με τους μαθητές, τους καθηγητές και κι όσους γονείς θέλουν να μετέχουν, για δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ. Κατά την διάρκεια της ημέρας οι μαθητές θα αναπτύξουν καλλιτεχνικές δράσεις στον χώρο του σχολείου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι μαθητές οι οποίοι έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης είναι μαθητές από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου. Αυτονόητο ότι δεν θα προλάβουν να δουν τα οφέλη από την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Έχοντας όμως αγαπήσει το Σχολείο, θυσιάζουν πολύτιμες ώρες από τα κρίσιμα πλέον γι’ αυτούς μαθήματα, για να υποστηρίξουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες σε αυτούς που έρχονται πίσω τους. Γιατί γνωρίζουν ότι το Μουσικό Σχολείο είναι πυρήνας Πολιτισμού και Γνώσης".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: zarpa.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ