Τρίωρη στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ, στις 12:30 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης είναι 65 επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, των οποίων η σύμβαση λήγει 31 Οκτωβρίου 2021. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και 187 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει μετά την 31η Δεκέμβρη που λήγει η ΣΟΧ τους. Ήδη πλυντήρια, ασφάλεια και διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες έχουν δοθεί σε ιδιώτες και σε πολλά νοσοκομεία έχουν μπει εργολάβοι στην καθαριότητα και τη σίτιση. Παράλληλα, σε ανασφάλεια είναι και δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, με την επικείμενη λήξη της σύμβασής τους τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2022, λόγω των επανειλημμένων αρνήσεων των κυβερνήσεων για μονιμοποίησή τους. 
Οι εξελίξεις αυτές θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες -σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης- δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε.

Πρέπει να παλέψουμε για το δίκιο μας!

* Καλούμε τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να μην συμβιβασθούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Να αγωνιστούμε για μονιμοποίηση τους με πλήρη δικαιώματα και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
* Καλούμε τους μόνιμους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων συναδέλφων. Να μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και αν μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, υπάρχουν πάνω από 25.000 κενές οργανικές θέσεις (και οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες) για να προσληφθούν οι χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι υγειονομικοί.
Καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ του νησιού να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και παράλληλα να συντονίσουμε την παραπέρα οργάνωση του αγώνα μας.
* Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν γύρω από το σωματείο για να παλέψουμε συλλογικά για:

- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
- Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ.
- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
- Πλήρη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας.
 
 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ