Τρομάζει το πλήθος των θετικών rapid tests στη Σητεία

Τρομάζει το πλήθος των θετικών rapid tests στη Σητεία

Μεταξύ των 170 ελέγχων που διενεργήθηκαν την Τρίτη στο Παλαίκαστρο εντοπίστηκαν 15 θετικά κρούσματα - Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς

Αυξημένο παρουσιάζεται το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό στην περιοχή του Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας, όπου σήμερα διενεργήθηκαν συνολικά 170 rapid tests. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων βρέθηκαν 15 θετικά κρούσματα, στα οποία αν προστεθούν και οι άλλες 8 επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην περιοχή από την Πρωτοχρονιά, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 23.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι -200 στον αριθμό κατά πληροφορίες- θα συνεχιστούν και αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, ενώ για την διαμορφωθείσα κατάσταση ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει λήψη μέτρων ώστε να ανασχεθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, μετά και την ιχνηλάτηση των επαφών του εργαζόμενου σε φούρνο που πρόσφατα νόσησε από ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με όσα είπε στο Livetalks η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου, γενική ιατρός Αθηνά Καρπούζη, είναι το γεγονός ότι τα κάποια από αυτά τα άτομα, του περιβάλλοντος του πρώτου κρούσματος, εμφάνισαν και συμπτώματα, χωρίς δυστυχώς αυτό να τους θορυβήσει.
Όπως είπε η κ. Καρπούζη, θα γίνει προσπάθεια να γίνουν περίπου 250 έλεγχοι συνολικά, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να γίνει και επανέλεγχος.

Η γιατρός εμφανίστηκε ιδιαίτερα θορυβημένη για το γεγονός ότι ενώ ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει, δυστυχώς δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή. "Η ατομική ευθύνη είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι να λάβουμε πολύ σοβαρά", υπογράμμισε

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ