Τρύπια πατώματα και οροφή που στάζει: Εικόνες ντροπής στο Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

Οι γονείς ζητούν από τον Δήμο Χερσονήσου να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά κτηριακά προβλήματα του σχολείου

Θα μπορούσε να είναι… εργοτάξιο αλλά είναι σχολείο! Βρισκόμαστε στο έτος 2024, ακριβώς δύο δεκαετίες μετά την ίδρυση του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου, και οι μαθητές κινδυνεύουν να… πέσουν στο κενό την ώρα του μαθήματος!

Ο λόγος; Πολύ απλά στο πάτωμα υπάρχουν τρύπες!

Οι εικόνες προκαλούν σοκ, ποιος, άραγε, θέλει να στείλει το παιδί του, έναν μαθητή που αγαπά τον χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική, σε ένα σχολείο, όπου κινδυνεύει να κάτσει στο ίδιο θρανίο με… ποντίκια;

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Τηλέμαχο Ροδιτάκη, ζητά να δοθούν λύσεις στα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηράκλειο

Η επιστολή

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2004, με σκοπό την αξιοποίηση του ταλέντου των μαθητών του και την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης για την Τέχνη. Είναι ένα σχολείο, όπως και όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, με πολλές ιδιαιτερότητες (γυμνάσιο και λύκειο, σχολείο γενικής αλλά και καλλιτεχνικής παιδείας, μαθητές από διάφορα σημεία του νομού Ηρακλείου –ενίοτε και από άλλους νομούς). Λειτουργεί σε χώρο της πρώην Αμερικανικής βάσης, ακριβώς απέναντι από το κτίριο του Δήμου Χερσονήσου.

Το 90% των εγκαταστάσεων του σχολείου είναι σε λυόμενες αίθουσες, που όπως θα διαπιστώσετε από το φωτογραφικό υλικό, φαίνεται να έχουν να συντηρηθούν από το έτος ίδρυσής του. Πατώματα σε άθλια κατάσταση, σπασμένα, με τρύπες και με κίνδυνο να μπουν στις αίθουσες ποντίκια, σκουριασμένα κάγκελα, παμπάλαια κλιματιστικά, λυόμενες αίθουσες που στάζουν και που οι τοίχοι τους είναι έτοιμοι να πέσουν, καμία πρόβλεψη για άτομα ΑΜΕΑ, είναι ελάχιστα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καλλιτεχνικό σχολείο.

Κι όμως, τα παιδιά και οι καθηγητές του, επιλέγουν να βρίσκονται εδώ κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και εμείς οι γονείς επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, να αγωνιζόμαστε μαζί τους, να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για να γίνει η καθημερινότητα λίγο καλύτερη. Και όλα αυτά εν έτει 2024.

Έχουμε την ελπίδα ότι, ως νέα δημοτική αρχή, θα σκύψετε στα προβλήματα που υπάρχουν και θα δώσετε λύσεις ΑΜΕΣΑ. Χωρίς υποσχέσεις, χορτάσαμε απ’ αυτές. Με έργο. Ας σταματήσουμε να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας . Θέλουμε ένα ακίνδυνο πρώτα από όλα σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας, ένα όμορφο περιβάλλον, γιατί το δικαιούνται.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηράκλειο

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ