ΚΡΗΤΗ
Τυμπάκι: Τιμούν τη μνήμη των εκτελεσθέντων στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Η εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώνεται από τον Δήμο Φαιστού, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής διοργανώνει την Κυριακή 8 Φβρουαρίου 2026, ο δήμος Φαιστού. Στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής επισημαίνονται τα εξής:
«Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, ο πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Τυμπακίου, σας προσκαλούν την Κυριακή 8 Φεβρουάριου 2026 στις εκδηλώσεις ανάδειξης και διατήρησης της ιστορικής μνήμης των γεγονότων της περιόδου της Γερμανικής κατοχής (1941-1944), επέτειος του ολοκαυτώματος της πόλεως Τυμπακίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
7:00 Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου.
9:30 Μνημόσυνο πεσόντων.
- Ομιλία
- Τέλεση Τρισάγιου στο Ηρώο Τυμπακίου και κατάθεση στεφάνων
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των τοπικών ηρώων που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής της περίοδο 1941-1944
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Παρακαλούμε όσους προτίθενται να καταθέσουν στεφάνια, να ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουάριου 2026, στο τηλ. 2892340202 Γραμματεία Δήμου Φαιστού. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί ο καθορισμό σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκεκλημένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα στις έδρες των Δήμων (ΦΕΚ 1488/2006-αριθμ. 52749)».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
