Ξεκινά η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης

Ξεκινά η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης

Μέσα στη Μ. Εβδομάδα η έναρξη των έργων για τον αγωγό από τη Σαρακίνα ως τον Περιστερά

Από την ερχόμενη Τρίτη 14 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου τμήματος του νέου αγωγού ύδρευσης που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές της Σαρακίνας μέχρι το υδραγωγείο του Περιστερά, ένα έργο που θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις.

Τα απαραίτητα υλικά για την εκκίνηση των εργασιών έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή, ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Μαστοράκης, και η παραλαβή τους θα συνεχίζεται τμηματικά καθώς προχωράει το έργο.

Ένα έργο που όπως είπε όταν ολοκληρωθεί θα λύσει το πρόβλημα υδροδότησης της Ιεράπετρας και όλων των περιοχών που υδρεύονται από το υδραγωγείο του Περιστερά τα επόμενα 50 χρόνια.

Σε αυτή την πρώτη φάση που ξεκινά, προβλέπεται η αντικατάσταση του αγωγού σε μήκος 6.800 μέτρων από το Μύρτος ως και την περιοχή Σωπάτες, με τον προυπολογισμό του έργου στα 3.720.000 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης τους 8 μήνες.  Στα πρώτα 1.200 μέτρα ο νέος αγωγός θα προχωρά παράλληλα με αυτόν του ΤΟΕΒ και στη συνέχεια θα προχωρήσει από το επαρχιακό δίκτυο.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα έργα της υπηρεσίας που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται, τονίζοντας πως από σήμερα ξεκινά αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε σημεία με σοβαρά προβλήματα εντός της πόλης. Από σήμερα ξεκινούν εργασίες στην οδό Αμβροσίου Σφακιανάκη, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν ανάλογες αντικαταστάσεις σε άλλα προβληματικά σημεία που έχουν εντοπιστεί, όπως κοντά στο 1ο Δημοτικό, στους κάθετους δρόμους κοντά στο Μισεδάκειο και τα Λύκεια της Ιεράπετρας, ενώ σε επόμενη φάση θα γίνει αντικατάσταση του δικτύου σε μήκος 3 χιλιομέτρων στο οδικό δίκτυο Ιεράπετρας Γρα Λυγιάς που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: radiolasithi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ