Ξεκινά η δεύτερη φάση ανέγερσης νέου κτιρίου δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων

Ξεκινά η δεύτερη φάση ανέγερσης νέου κτιρίου δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων
Newsroom
Newsroom

Η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση του κτιρίου είχε «κολλήσει», για τρία χρόνια και η επανεκκίνησή τους δρομολογήθηκε αφού ξεπεράστηκε μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα και βρέθηκαν οι κατάλληλοι πόροι

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου του δημοτικού λιμενικού ταμείου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, καθώς τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για την δεύτερη φάση του έργου, με προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποπεράτωση του έργου με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τοποθετείται χρονικά την άνοιξη του 2023, όπως δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στον χώρο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών το δημοτικό λιμενικό ταμείο αποκτά ένα σύγχρονο κτίριο, ένα στολίδι στο Ενετικό Λιμάνι που θα λύσει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση του κτιρίου είχε «κολλήσει», για τρία χρόνια και η επανεκκίνησή τους δρομολογήθηκε αφού ξεπεράστηκε μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα και βρέθηκαν οι κατάλληλοι πόροι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μανώλη Κοτσιφάκη με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο θα στεγαστούν οι υπηρεσιες του δημοτικού λιμενικού ταμείου, ένα ΚΕΠ τουρισμού, ενώ κάποιοι χώροι θα μισθωθουν για χρήσεις που θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του δημοτικού λιμεμικού ταμείου και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά από διαβούλευση.

Στη συνεργασία και στο σχεδιασμό που υπήρξε μεταξύ των νομικών προσώπων και των υπηρεσιών του δήμου, ώστε να συνεχιστούν τα έργα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης.

Το νέο κτίριο του δημοτικού λιμενικού ταμείου αποτελείται από τρεις ορόφους με συνολική επιφάνεια που ξεπερνά τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ