Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα ύψη βροχής στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Τα νεότερα στοιχεία από το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Νεότερα για τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Κρήτη δίνει ο  Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος

Στον πίνακα που ακολουθεί δίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Κρήτη μέχρι τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το δίκτυο των 60 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί.

Οι βροχές συνεχίζονται σε πολλές περιοχές του νησιού.

Σημειώνεται πως ο σταθμός της Σητείας δεν αναφέρεται γιατί παρουσίασε πρόβλημα λειτουργίας μετά την καταγραφή των πρώτων 120 χιλιοστών βροχής.

βροχή Κρήτη

Τι προβλέπεται

Παράλληλα, με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού (το οποίο έδωσε τα πολύ έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στην Κρήτη) προς τα ανατολικά, οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και ενισχύονται σημαντικά, ενώ συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις, με ηπιότερο ρυθμό όμως, σε πολλές περιοχές του νησιού.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής από το απόγευμα του Σαββάτου 15/10 μέχρι το βράδυ της Κυριακής 16/10.

ΟΙ νέες, αν και ηπιότερες βροχές, θα έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια επομένως τοπικά θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση (αυξημένη πιθανότητα για κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ρεμάτων), οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

 πινακας

 

Δείτε επίσης:

To 1/3 του ετήσιου ύψους βροχής έπεσε σε λίγες ώρες στην Ανατολική Κρήτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ