Υπό κατάληψη το σχολείο, μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητή του

Newsroom
Newsroom

Το απίστευτο περιστατικό έγινε στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων

Αντιδρούν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Χανίων, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο σχολείο τους, με συμμαθητή τους να γρονθοκοπεί άλλον μαθητή και να τον στέλνει στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη, όπως έγραψε την Δευτέρα το PARAKRITIKA.GR.

Μάλιστα, αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό με τον συγκεκριμένο μαθητή, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε παρατηρηθεί παρεκκλίνουσα συμπεριφορά του και προς τρεις καθηγήτριες του σχολείου, αναφέρει το parakritika.gr.

Στο ίδιο σχολείο, όπως είχαν ενημερωθεί σχετικά οι γονείς, κάποιοι μαθητές -ενδεχομένως όμως μόνο ο συγκεκριμένος- πήγαιναν για μάθημα με… διάφορα πράγματα στην τσάντα.

Τα παιδιά προχώρησαν την Τρίτη σε κατάληψη, συμπαραστεκόμενα στον συμμαθητή τους που πήγε στο νοσοκομείο, ενώ οι γονείς του έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης και στην εκπομπή “Φέρε Καφέ”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Πέτρος Χατζησταύρος, τόνισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με το χθεσινό περιστατικό να είναι πλέον αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι.

Από πλευράς του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’ θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Παναγιώτης Αμπελάς, μίλησε για μεμονωμένη περίπτωση και όχι για ζήτημα ενδοσχολικής βίας από κάποια “παρέα”, τονίζοντας ότι, ενώ είχε ληφθεί μέριμνα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήρθε ο χθεσινός ξυλοδαρμός να ανατρέψει τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται ως παρεκκλίνουσα, έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή και να ερευνηθούν όλες οι προεκτάσεις του συγκεκριμένου θέματος.

Πλέον, μετα τη μηνυτήρια αναφορά, το λόγο φαίνεται πως έχει η Εισαγγελία Ανηλίκων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Άλλο ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας παρουσιάστηκε σε σχολείο των Χανίων. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του συλλόγου διδασκόντων όλο το προηγούμενο διάστημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα ΔΔΕ, ΚΕΔΑΣΥ, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Εισαγγελία ανηλίκων, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση προς την επίλυση του προβλήματος. Αντιθέτως, καθώς θεωρήθηκε ότι οι συνάδελφοι υπέρβαλαν στις εκτιμήσεις τους, το πρόβλημα υποβαθμίστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε. Ως εκ τούτου, μετά από κλιμάκωση προέκυψε εκτός των άλλων και τραυματισμός μαθητή.

Εμείς ζώντας από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αντιμετωπίζουμε τέτοια γεγονότα με παιδαγωγική ευαισθησία και ευθύνη, προσπαθούμε να παρέμβουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάντα με πυξίδα τις ψυχικές, γνωσιακές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών.

Και ενώ θα έπρεπε να είναι υπόλογη η Πολιτεία που με την υποστελέχωση των σχολείων και των αρμόδιων υπηρεσιών (ΚΕΔΑΣΥ) με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ουσιαστικά αδιαφορεί για την ύπαρξη και την αντιμετώπιση αντιστοίχων περιστατικών, η Εισαγγελία Ανηλίκων «ανακαλύπτει» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα ανεχτούμε να γίνουμε ο σάκος του μποξ για ένα κράτος που προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της δικής του ανεπάρκειας. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του σχολείου που εμφανίστηκε το πρόβλημα και κάθε σχολείου με αντίστοιχα προβλήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Ανηλίκων την Τρίτη 5/12/2023. Συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο του δικαστικού μεγάρου στις 12:00 μμ. Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Δείτε επίσης

Μαθητής Γυμνασίου δέχθηκε επίθεση από συμμαθητή του σε σχολείο των Χανίων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ