Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καστέλλι Φουρνής - Ακραίος κίνδυνος σήμερα στη μισή Κρήτη

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καστέλλι Φουρνής - Ακραίος κίνδυνος σήμερα στη μισή Κρήτη

Η πυρκαγιά στο πέρασμά της πρόλαβε να κάψει χορτολιβαδική και δασική έκταση -Σε επιφυλακή όλοι οι φορείς στο νησί

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καστέλλι Φουρνής, στο Λασίθι το βράδυ της Πέμπτης και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πυρκαγιά στο πέρασμά της πρόλαβε να κάψει 18 στρέμματα χορτολιβαδική και 2 στρέμματα δασική έκταση. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 11 οχήματα, 22 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Όπως έγραψε το Cretalive από νωρίς, η φωτιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις.

Και όλα αυτά την ώρα που στην  Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Μάνη η κατάσταση με τις πυρκαγιές είναι δραματική.

 Σε επιφυλακή όλη η Κρήτη - Συναγερμός σε Ρέθυμνο, Χανιά για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι φορείς σε ολόκληρη την Κρήτη καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δυτική Κρήτη είναι ακραίος. Στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς Ρέθυμνο και Χανιά έχουν ενταχθεί στον δείκτη επικινδυνότητας 5, ενώ Λασίθι και Ηράκλειο στον δείκτη 4. 

 

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι του νησιού λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενες πυρκαγιές.

 

 

υναγερμός στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης υπενθυμίζεται επίσης στους πολίτες και επισκέπτες του Ρεθύμνου ότι, σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 118/21-5-20221 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, σε ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 και 5, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων  καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, (από 06.00 της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση  έως τις 06.00 της επόμενης ημέρας) στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές:

Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά , Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, Πηγές ΚΟυρταλιώτη εώς και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης

Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών


Παραμένει κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης - Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού- προειδοποιητικό σήμα, καθώς και της υπ’αριθμ  320/196/28-5-21  απόφασης Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστός την Παρασκευή   6-08-2021. 

 

πηγή φωτοφραφίας: @anatolh.com/Αθανασία Παυλάκη – Κανελλοπούλου\

 

Δείτε επίσης:

Πύρινος εφιάλτης δίχως τέλος - Νύχτα κόλασης σε Αττική, Εύβοια, Μάνη

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Καστέλλι Φουρνής

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για την Κρήτη- Κατάσταση Συναγερμού

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ