Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει:

"Δημοσιεύτηκε η απόφαση 30357/2021 με την οποία κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 20/01/2021 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ‘’Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας’’ με Π.Κ. 2/26-01-2021 για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου που αυτή αφορά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι αμοιβής και εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να αναπροσαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σύμφωνα με την απόφαση.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο της σύμβασης  που αφορά την επαναπρόσληψη  πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για όλους τους εργαζόμενους εάν δεν έχει ήδη γίνει και ανάλογα τις πληρότητες να εφαρμοστεί η νομοθεσία.  

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρήσουν σε ελέγχους για την εφαρμογή και την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συναινούν σε συμφωνίες με όρους υποδεέστερους από αυτούς που προβλέπονται από τη σύμβασή μας. Αν υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα να καταγγέλλονται στο Σωματείο μας".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ