Ζητούν ανέγερση νέου κτιρίου για τα σεισμόπληκτα 24ο και 31ο Δημοτικά

Ζητούν ανέγερση νέου κτιρίου για τα σεισμόπληκτα 24ο και 31ο Δημοτικά
Newsroom
Newsroom

Αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων προς το Υπουργείο Παιδείας και τους τοπικούς φορείς

Αίτημα ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου για τα 24ο και 31ο  σεισμόπληκτα Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου καταθέτουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των δύο σχολείων. 

Ειδικότερα, στο αίτημα, που απευθύνεται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου, τους βουλευτές του νομού αλλά και "κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο φορέα" αναφέρεται:

"Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 24ου και του 31ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου στη συνεδρίαση τους σήμερα Τρίτη 3/5/2022 με θέμα το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί έπειτα και από τον καταστροφικό σεισμό της 27ηςΣεπτεμβρίου, κατέληξε στην απόφαση διατύπωσης αιτήματος για ανέγερση νέου Σχολικού κτιρίου για τις στεγαστικές ανάγκες των δύο σχολείων σε ήδη υπάρχοντα χαρακτηρισμένο χώρο για σχολική στέγη.

Το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα για τα δύο σχολεία μας προϋπήρχε με την ύπαρξη μικρών αιθουσών, απουσία αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και βαρέως τύπου λυόμενων αιθουσών, με έναν ανεπαρκή χώρο για εγκαταστάσεις του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, στο μικρό προαύλιο για το σύνολο των μαθητών που φοιτούν, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας μαθητών ανά τετραγωνικό μέτρο σε αίθουσες και προαύλιο. Ο σεισμός ήρθε να οξύνει κι άλλο αυτό το πρόβλημα.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του κεντρικού πετρόκτιστου κτιρίου.
Αιτούμαστε την ολοκληρωμένη μελέτη νέου Σχολικού Κτιρίου στον ήδη υπάρχοντα χώρο του Σχολείου αξιοποιώντας τη μορφολογία του εδάφους, διευθετώντας το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και αποχαρικτηρίζοντάς τον από χώρο πρασίνου και από παρόμοιες δυσκολίες που εμποδίζουν την οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο του σχολείου.
Τέλος, απαιτούμε την ανέγερση ενός νέου Σχολικού κτιρίου ικανό να καλύψει τις πολλαπλές παιδαγωγικές ανάγκες μόρφωσης και άθλησης, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (τετραγωνικά ανά μαθητή σε αίθουσες και προαύλιο) σε ήδη υπάρχοντα χαρακτηρισμένο χώρο για σχολική στέγη στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας των δύο σχολείων.
Αιτούμαστε τη δέσμευση παντός υπεύθυνου και αρμόδιου φορέα, για την κατά προτεραιότητα ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ