Ζητούν την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ασφαλείς εμβολιασμούς

Ζητούν την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ασφαλείς εμβολιασμούς

"Να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την γρήγορη και ασφαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εμβολιασμών".

Αυτό ζητούν με ανακοίνωση τους  οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Βρύσαλης Δημήτρης, Κασαπάκης Μιχάλης.

 

"Ένα από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν διαχρονικά το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι η αποδυνάμωση του.

Ειδικά σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, όπως καταγγέλλουν η ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία των υγειονομικών, ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, ΚΥ και ΤΟΜΥ, αντί να ενισχύονται με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μετατρέπονται σε μονάδες μιας νόσου. Οι μακροχρόνια ασθενείς δοκιμάζονται. Το υγειονομικό προσωπικό τσακίζεται. Τα Κέντρα Υγείας αποδεκατίζονται. Οι χώροι δουλειάς γίνονται ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες εξάπλωσης του κορωνοιού, πλάι στο συνωστισμό των ΜΜΜ που συνεχίζεται. Σχολικές μονάδες ανοίγουν μερικώς για να κλείσουν πιθανά σε λίγο, αφού κανένα από τα μέτρα που κραυγάζουν καιρό τώρα μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς δεν πάρθηκε υπόψη από την κυβέρνηση για την ασφαλή επανεκκίνηση τους.

Σε αυτή την πραγματικότητα, με εντυπωσιακή κυνικότητα, η κυβέρνηση ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με την ευπαθή ομάδα των υπερηλίκων άνω των 85, μετατρέποντας Μονάδες Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς επιπλέον στελέχωση, με μετακινήσεις και ανακύκλωση προσωπικού. Λόγω αυτού του ελλείμματος σε δυναμικό, υποδομές και υλικά, δεν συμμετέχουν όλες οι μονάδες του νομού ως εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα πολλοί υπερήλικες, με επιβαρυμένη ήδη υγεία, να καλούνται να ταξιδέψουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν. Έτσι, είτε αποκλείονται λόγω της αδυναμίας της μετακίνησής τους, είτε εκτίθενται σε επιπλέον κινδύνους, αφού χρειάζεται να ταξιδέψουν με ΜΜΜ στοιβαγμένοι με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, εγκυμονούσες και παιδιά που θα χρειαστούν γιατρό και φάρμακο, πρέπει να περιπλανηθούν, «προσευχόμενοι» να πετύχουν έγκαιρα ραντεβού για να μηv αναγκαστούν να «γονατίσουν» ξανά στα ιδιωτικά ιατρεία.

Η Κυβέρνηση, με σημαία την ατομική ευθύνη, επιχειρεί προκλητικά να συγκαλύψει την επικίνδυνη πολιτική της, που αφήνει την υγεία του λαού αθωράκιστη μπροστά σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας, που όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, έρχεται πιο απειλητικό, με μόνη διέξοδο τον εμβολιασμό! του οποίου όμως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση παραδέρνει ανάμεσα στις αδυσώπητες συμπληγάδες των γιγάντιων κολοσσών της φαρμακοβιομηχανίας.

Τόσο η σημερινή δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενες, έχουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Είναι συνένοχοι γιατί ανέχονται και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Να σταματήσει και ο εμπαιγμός και η πρόκληση! Δεν μπορεί η ζωή μας, η ζωή των παιδιών και των πατεράδων μας, να μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους των κυβερνήσεων.

Ο λαός να απαιτήσει εδώ και τώρα:

  • Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι αναγκαίες μονάδες σε 24ωρη βάση. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώνει τις δομές αυτές. Κινητές μονάδες εμβολιασμού και τεστ για ευπαθείς ομάδες, εργασιακούς και άλλους μαζικούς χώρους.
  • Να μην πάει πίσω ούτε ένα ραντεβού εξέτασης ασθενών με άλλες ασθένειες.
  • Εμβολιασμός με προτεραιότητα όλου του προσωπικού των δομών υγείας, δεδομένης της φύσης της εργασίας τους, των εργαζόμενων σε εκπαιδευτικές, κοινωνικές και προνοιακές δομές με ειδικότητες που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην μείνουν παρατηρητές αυτών των εξελίξεων και με έκτακτη συνεδρίαση να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Βρύσαλης Δημήτρης, Κασαπάκης Μιχάλης"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ