Ζητούν υλοποίηση υποσχέσεων και όχι φιλικά «χτυπήματα» στην πλάτη

Ζητούν υλοποίηση υποσχέσεων και όχι φιλικά «χτυπήματα» στην πλάτη

Επιστολή των Ειδικών Φρουρών στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Την "απογοήτευση" του κλάδου για την μέχρι τώρα αντιμετώπισή του από την πολιτεία, στην περίοδο της πανδημίας, εκφράζει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολιτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά ζητούν "υλοποίηση των υποσχέσεων και όχι μόνο φιλικά «χτυπήματα» στην πλάτη" 

Αναλυτικά η επιστολή των Ειδικών Φρουρών:

"Ως υπουργός μας, γνωρίζετε πολύ καλά το πόσο πολύ έχουν βάλει «πλάτη» οι αστυνομικοί όλων των βαθμίδων και ειδικά οι χαμηλόβαθμοι οι οποίοι είναι στο πεζοδρόμιο από την αρχή της πανδημίας.

Εκτός από τα αστυνομικά καθήκοντα πλέον πανελληνίως και αποκλειστικά, έχουμε επιφορτιστεί ως ο μοναδικός φορέας ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για τον Covid-19. Αυτό το βλέπουμε και στην πράξη καθώς η αστυνομία «σηκώνει» μόνη της όλη την προσπάθεια ελέγχων για τον Covid-19, το οποίο δυστυχώς χτύπησε και την Ελληνική Αστυνομία. Αν λάβουμε υπόψη και τις ελλείψεις σε υλικά καθώς και τα ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας στο σώμα, μόνο «θλίψη» μας προκαλούν. Θλίψη και απογοήτευση για την αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας στο πρόσωπο μας.

Ως Παγκρήτιο συνδικαλιστικό όργανο θέλουμε να σας μεταφέρουμε την «μεγάλη» απογοήτευση του προσωπικού για τα παραπάνω και ειδικότερα για τη μη τήρηση των υποσχέσεων προς τον αστυνομικό και αναρωτιόμαστε, το δικό μας επάγγελμα δεν είναι επικίνδυνο δεν είναι ανθυγιεινό; Δεν ισχύουν για εμάς οι δικαστικές αποφάσεις;

Κύριε υπουργέ ως ο φυσικός μας προϊστάμενος πιστεύουμε ότι πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις προς εμάς όπως έγινε και με άλλες επαγγελματικές ομάδες συνανθρώπων μας. Θεωρούμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνουν πράξεις όλα τα παραπάνω και επιτέλους να αναγνωριστεί και έμπρακτα η «τεράστια» προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο του Έλληνα Αστυνομικού!

Δεν μας περισσεύει άλλος χρόνος για υποσχέσεις και υπομονή. Ζητάμε υλοποίηση των υποσχέσεων και όχι μόνο φιλικά «χτυπήματα» στην πλάτη".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ