Ζητούνται παλιές φωτογραφίες από ιστορικά μνημεία των Χανίων

Newsroom
Newsroom

Για ένα έντυπο φωτογραφικό λεύκωμα με παλιές και σπάνιες φωτογραφίες 115 μνημείων/σημείων ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Χανίων καλεί συλλέκτες, ιστορικούς ερευνητές, κ.α. να συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου «Δράσεις σήμανσης και ανάδειξης Θεματικών Διαδρομών περιοχής ΒΑΑ Δήμου Χανίων».  Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» (ΑΔΑ: ΩΡ9Υ4653Π4-Ψ8Ο), και έχει λάβει και την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Αφορά στην φυσική και ψηφιακή σήμανση 115 μνημείων και σημείων ενδιαφέροντος της πόλης των Χανίων (δείτε ΕΔΩ), που ομαδοποιούνται σε 5 θεματικές διαδρομές:  «History» (Η): Μνημεία της Ιστορίας, «Fortifications» (F): Οχυρώσεις, «Culture» (C ) -Χώροι πολιτισμού & εκδηλώσεων, «Architecture» (Α): Αρχιτεκτονικής - Εκτός των τειχών και «Seafront» (S): Ακτογραμμή-Φύση.  

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να δημιουργηθεί επιπλέον και ένα έντυπο φωτογραφικό λεύκωμα με παλιές και σπάνιες φωτογραφίες των 115 αυτών μνημείων/σημείων ενδιαφέροντος.  Θα χρησιμοποιηθούν ιστορικές φωτογραφίες από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και σύγχρονες φωτογραφίες των σημείων για να μπορεί ο αναγνώστης να δει την εξέλιξη της πόλης στο χρόνο.  Επιπροσθέτως υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί φωτογραφικό υλικό και από άλλες πηγές π.χ. συλλέκτες, ερευνητές κ.α., με σχετική αναφορά. 

Αν έχετε στη διάθεσή σας παλαιό πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό για τα μνημεία/σημεία, που περιλαμβάνονται στο έργο και σας ενδιαφέρει να συμβάλλετε στην ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 28213-41710 και 28213-41711, έως τις 30-9-2022, κατά τις εργάσιμες ημέρες ή με e-mail στο mbataki@chania.gr  , chmargaritakis@chania.gr . 

Αναλυτικός κατάλογος με τα μνημεία & τα σημεία ενδιαφέροντος των θεματικών διαδρομών είναι διαθέσιμος στον σύνδεσμο https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/diadromes3092022.html

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ