Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να επιλέξεις το καλό καρπούζι

Από αυτά φαίνεται το νόστιμο και γλυκό καρπούζι

Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στη μνήμη και στις γεύσεις μας με πολλά φρούτα, όμως ένα μπορεί να θεωρηθεί ο κυρίαρχος αυτής της υπέροχης εποχής. Το καρπούζι που μας αρέσει να είναι δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα.

Αρκετές φορές όμως, δεν έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι από την αγορά μας και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα σας δώσουμε τα 5 μυστικά ή σημάδια αν προτιμάτε, ότι το καρπούζι που έχουμε στα χέρια μας είναι ώριμο και γλυκό.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ