Ελλάδα: Εσωτερική επιλογή ή επιλογή από το κοινό για τη Eurovision 2023;

Newsroom
Newsroom

Οι καλλιτέχνες που είναι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη προσεχή Eurovision καλύπτουν μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών και είναι κυρίως νεότερης γενιάς

Βρισκόμαστε 40 ημέρες από τότε που έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2023. Όπως έχει ειπωθεί κατά κόρον, το ενδιαφέρον για την Ελληνική εκπροσώπηση είναι ιδιαίτερα μεγάλο κάτι που φάνηκε και στον αριθμό των τραγουδιών που κατατέθηκαν… 106 συμμετοχές, λοιπόν, διεκδικούν το εισιτήριο για το Λίβερπουλ!

Οι καλλιτέχνες που είναι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη προσεχή Eurovision καλύπτουν μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών και είναι κυρίως νεότερης γενιάς. Αυτό που είχε τονισθεί εξαρχής ήταν ότι το έργο της Επιτροπής Επιλογής της ΕΡΤ είναι εξαιρετικά δύσκολο… και πως να μην είναι αφού αν δει κανείς τα ονόματα που συμμετέχουν, βρίσκουμε πολλούς ταλαντούχους – γνωστούς και μη – καλλιτέχνες.

Όλο αυτό το διάστημα πολλά έχουν ακουστεί για το πως προχωράει η διαδικασία, πότε θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις, πότε θα επιλεγεί ο εκπρόσωπός μας και τελευταία προστέθηκε και το πως θα επιλεγεί! Αυτό που είχε δημιουργηθεί ως πρώτη εντύπωση από τον τρόπο υποβολής των προτάσεων και τη συγκρότηση της επιτροπής επιλογής της ΕΡΤ με Πρόεδρο εκ νέου τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ήταν ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι πιθανότατα η περσινή διαδικασία της εσωτερικής επιλογής. Με επιλογή, δηλαδή των επικρατέστερων συμμετοχών και μετά από τις σχετικές συζητήσεις με τους καλλιτέχνες για τον ολοκληρωμένο τρόπο που θα παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους και γενικά για τις ιδέες και την προσωπικότητά τους, να επιλεγεί ο εκπρόσωπός μας. Βέβαια όλα θα ήταν σε συνάρτηση με το τι προτάσεις θα είχαν στα χέρια τους οι ιθύνοντες της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στη Eurovision 2023: η μία που ακολουθεί το μοτίβο της περσινής διαδικασίας μέχρι τώρα και αναφέρεται στη στήλη “Στα ενδότερα των Media” στη Realnews (30/10). Σύμφωνα με αυτή, η επιτροπή αξιολόγησης είχε ήδη καταλήξει στα 30 επικρατέστερα τραγούδια και το προσεχές διάστημα θα προχωρούσε στην κατάρτιση μιας shortlist από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή.

Αυτό το σενάριο έρχεται να το αναθεωρήσει ένα άλλο δημοσίευμα της στήλης “Τυπολογίες” της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” στο οποίο αναφέρεται ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο την τελική επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2023 να την κάνει το τηλεοπτικό κοινό. Κάτι που υπενθυμίζουμε είχε συζητηθεί εκτενώς και πέρσι. Δηλαδή, μετά την κατάρτιση της λίστας των υποψήφιων τραγουδιών που περνούν στην τελική φάση, το κοινό να αποφασίσει ποια θα είναι η συμμετοχή μας. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ανασταλτικός παράγοντας φαίνεται να είναι η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για την παραγωγή.

Τι ισχύει και τι δεν ισχύει για όλα αυτά που ακούγονται;

Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι ότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί οριστικά για το οτιδήποτε ως προς την τελική επιλογή της συμμετοχής μας για τη Eurovision 2023. Υπάρχει όλος ο χρόνος για να γίνουν όλα όσα θα χρειαστούν ακόμα, και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά όπως και πέρσι μέχρι την τελική ευθεία. Άλλωστε αυτό ήταν και το νόημα που η ΕΡΤ ξεκίνησε τη διαδικασία φέτος νωρίτερα από ποτέ ώστε να έχει όλο το χρόνο μπροστά της για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά και για μια σωστή και επαγγελματική προετοιμασία της συμμετοχής μας.

Οπότε… αναμείνατε – με υπομονή – στο ακουστικό σας… 

Πηγή: ogaegreece.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ