Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος έχει δύο γενέθλια

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για μία παράδοση 250 ετών την οποία ο Κάρολος αποφάσισε να συνεχίσει

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε στις 14 Νοεμβρίου τα 74α γενέθλιά του, αλλά θα έχει και άλλα γενέθλια, όπως και η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', καθώς μια παράδοση 250 ετών θα συνεχιστεί.

Είναι γνωστό ότι η αγαπημένη βασίλισσα είχε δύο γενέθλια -η πραγματική ημερομηνία γέννησής της ήταν τον Απρίλιο και ο «επίσημος» εορτασμός της, το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει αυτή την παράδοση, που χρονολογείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά είναι πιθανό να έχει δεύτερα γενέθλια τον Ιούνιο από τον επόμενο χρόνο.

Τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη σηματοδοτούνται παραδοσιακά με την παρέλαση Trooping the Colour στο κεντρικό Λονδίνο, η οποία καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1748.

Πώς προέκυψαν οι εορτασμοί των «δύο γενεθλίων»

Ωστόσο, ήταν ο βασιλιάς Εδουάρδος VII, ο οποίος βασίλεψε από το 1901 έως το 1910, που επέλεξε να μεταφέρει την παρέλαση τον Ιούνιο. Τα γενέθλιά του ήταν επίσης τον Νοέμβριο και πίστευε ότι ο Ιούνιος ήταν πιο πιθανό να προσφέρει καλύτερο καιρό για τους εορτασμούς.

Αλλά όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναλάβει τον θρόνο στο μέλλον, μπορεί να έχει μόνο τον έναν εορτασμό, καθώς όπως και ο Γεώργιος Ε' έχει ούτως ή άλλως γενέθλια τον Ιούνιο, οπότε είναι ιδανικός για ηλιόλουστους εορτασμούς.

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα της Ουαλίας πέφτει στις 21 Ιουνίου. Ο επόμενος διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Γεώργιος, είναι επίσης μωρό του καλοκαιριού, οπότε υπάρχει πιθανότητα η παράδοση να εξαφανιστεί για αρκετές δεκαετίες.

Στο Trooping of the Colour περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες που παρελαύνουν, 200 άλογα και 400 μουσικοί συναντιούνται κάθε Ιούνιο σε μια λαμπρή επίδειξη στρατιωτικής ακρίβειας, ιππικής δεξιοτεχνίας και επίδειξης για να σηματοδοτήσουν τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη.


Η παρέλαση κινείται από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το The Mall προς το Horse Guard's Parade, μαζί με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφιππα και με άμαξες.

Η επίδειξη κλείνει με ένα πέρασμα της RAF, το οποίο παρακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023, σε μια τελετή που θα έχει «ρίζες στην παράδοση» αλλά και «θα κοιτάζει προς το μέλλον». Η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα στεφθεί στο πλευρό του συζύγου της.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ