Η Τέιλορ Σουίφτ σπάει όλα τα ρεκόρ στις πωλήσεις βινυλίου

Newsroom
Newsroom

Κατέρριψε για μια ακόμα φορά δικό της προηγούμενο ρεκόρ

Όταν μιλάμε για την Τέιλορ Σουίφτ, θα πρέπει να αποδεχτούμε πως έχει αναδειχτεί αδιαμφισβήτητα στη σύγχρονη βασίλισσα του βινυλίου.

Με το νέο της άλμπουμ «Tortured Poets Department», η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε το δικό της προηγούμενο ρεκόρ για τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ βινυλίου σε μία εβδομάδα.

Και η Τέιλορ Σουίφτ τα κατάφερε μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, με 700.000 βινύλια του «The Tortured Poets Department» να έχουν πουληθεί το Σαββατοκύριακο.

Η Τέιλορ Σουίφτ κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ από τον περασμένο Οκτώβριο με το άλμπουμ της «1989 (Taylor’s Version)» που πούλησε 693.000 αντίτυπα σε μια περίοδο επτά ημερών.

Και ποιος κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ; Μα φυσικά και πάλι η Τέιλορ Σουίφτ με το άλμπουμ «Midnights» που σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων βινυλίου όταν κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 με 570.000 αντίτυπα.

Ενθουσιασμένοι οι λάτρεις του βινυλίου

Για να βρεις κάποιον άλλον πέρα από την Τέιλορ Σουίφτ να έχει σπάσει το ρεκόρ χρειάζεται να γυρίσεις πέντε μήνες πριν από το «Midnights» όταν ο Χάρι Στάιλς πούλησε 372.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα με το «Harry’s House».

Είναι πιθανό να υπήρχαν άλμπουμ που πούλησαν περισσότερα από 700.000 αντίτυπα βινυλίου σε μια εβδομάδα πίσω στις δεκαετίες του ’60, του ’70 ή στις αρχές του ’80 όταν το βινύλιο κυριαρχούσε, αλλά αυτά τα δεδομένα δεν συγκεντρώνονταν εκείνη την εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει φτάσει έστω και κοντά στα ανοίγματα των LP της Τέιλορ Σουίφτ τα τελευταία 33 χρόνια.

Οι παρατηρητές του κλάδου, που ενθουσιάζονται με το γεγονός πως το βινύλιο γίνεται και πάλι η κυρίαρχη μορφή πωλήσεων, θα κοιτάξουν με ανυπομονησία πόσο ψηλά θα φτάσουν οι «Tortured Poets» όταν συμπληρωθούν επτά ημέρες από τις πωλήσεις και όχι μόνο τρεις.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ