Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Είναι ωραία να είσαι παππούς

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Είναι ωραία να είσαι παππούς
Newsroom
Newsroom

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου Χαμογέλα και πάλι για την παράσταση που ανεβάζει φέτος στην Επίδαυρο.

«Τραγωδία έχω κάνει στα νιάτα μου και λίγες φορές μετά σε ιδιαίτερη εκδοχή» ανέφερε ο ηθοποιός.

«Τώρα έχουμε περάσει σε ένα στάδιο που η νεύρωση της πρωτοπορίας μας πήγε στην άλλη άκρη. Πολλά από αυτά έχουν κατακτηθεί και ξεπεραστεί εδώ και δεκαετίες. Ο κάθε άνθρωπος ερμηνεύει διαφορετικά ένα κείμενο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια. Το σημαντικό είναι αν η παράσταση δικαιολογεί το πείραγμα. Είναι σαν την ζωγραφική. Όποιος πετάει δύο γραμμές δεν σημαίνει ότι είναι Πικάσο» σχολίασε ο ίδιος και συνεχίζει:

«Ήθελα πολύ να κάνω αυτή την παράσταση. Ο βασικός ρόλος είναι ο σκηνοθέτης. Μου ζήτησε να κάνω κάτι διαφορετικό και δύσκολο. Ήθελε να κάνω τον κορυφαίο του χορού που είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα».

«Είναι ωραία να είσαι παππούς. Περιμένω να μεγαλώσει η εγγονή μου και να αρχίσω να παίζω μαζί της», είπε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για την εγγονή του που ήρθε στη ζωή.

«Οι Άγαμοι είναι πάνω από 30 χρόνια. Σήμερα θα γινόταν σε μια άλλη μορφή. Η διατύπωση είναι δύσκολο στο αστείο, όταν δεν είναι επίθεση ή μόνο χυδαία ειρωνεία. Όταν είναι υπόγειο είναι και πιο σκληρό. Η πολιτική ορθότητα μας έχει πάει στο άλλο άκρο. Όλα καλά γίνονται για τα δικαιώματα αλλά πρέπει να ισορροπήσουμε. Υπάρχουν πάντα όρια και αυστηρότητα. Αν δεν έχει αυτοσαρκασμό και δεν καταλαβαίνει ότι είσαι μέτοχος και εσύ δεν έχει νόημα» ανέφερε ο ηθοποιός.

Όσον αφορά τη νέα γενιά ο ίδιος δήλωσε: «Υπάρχουν πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά. Πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι πιο σύγχρονο. Αν κάναμε renuion θα έδινα το λόγο στα νέα παιδιά. Παρόλο που παίξαμε 200 παραστάσεις όταν κάναμε την πρώτη επιτυχία, ότι για ένα έχει αυτό μέλλον πρέπει να είναι συλλογικό και να μην είναι κλειστή ομάδα. Να έρχεται κάποιος και να μπορεί να φεύγει. Ήρθαν νέα παιδιά που δεν ήταν καν γνωστοί».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ