Το Instagram ζήτησε συγγνώμη από την Μπέλα Χαντίντ

Το Instagram ζήτησε συγγνώμη από την Μπέλα Χαντίντ

Εμφανίστηκε ξανά η ανάρτηση του μοντέλου για την Παλαιστίνη

Συγγνώμη ζήτησε το Instagram από το super model, Μπέλα Χαντίντ, μετά την κριτική που του άσκησε.

Το δημοφιλές social media, της αφαίρεσε μία φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει με το διαβατήριο του πατέρα της, όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησής του η Παλαιστίνη.

Οπως γράφει το Al Jazeera, σύμφωνα με το Page Six, ένα πρακτορείο ειδήσεων που εδρεύει στις ΗΠΑ, εκπρόσωπος του Facebook, της μητρικής εταιρείας του Instagram, είπε ότι η φωτογραφία δεν έπρεπε να έχει αφαιρεθεί.

«Για να προστατεύσουμε το απόρρητο της κοινότητάς μας, δεν επιτρέπουμε στους χρήστες να δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία, όπως αριθμούς διαβατηρίων, στο Instagram. Σε αυτήν την περίπτωση, ο αριθμός διαβατηρίου ήταν θολός, επομένως αυτό το περιεχόμενο δεν θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί. Επαναφέραμε το περιεχόμενο και ζητήσαμε συγνώμη από την Μπέλα για το λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Η ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ που κατέβασε το Instagram

Το 23χρονο μοντέλο με καταγωγή από την Παλαιστίνη και την Ολλανδία, είχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατηγορήσει το Instagram για «bullying», αφού μοιράστηκε με τους 31,5 εκατομμύρια ακολούθους της, τη σελίδα του αμερικανικού διαβατηρίου του μεγιστάνα ακινήτων, Μοχάμεντ Χαντίντ.

Η Μπέλα μοιράστηκε μια φωτογραφία του μηνύματος που έλαβε από το Instagram σε story της, το οποίο ανέφερε παραβιάσεις των κοινοτικών οδηγιών, όπως παρενόχληση και του εκφοβισμό.
Μπέλα Χαντίντ

«Το Instagram αφαίρεσε το story μου, που έλεγε απλά “Ο μπαμπάς μου και η γενέτειρά του, Παλαιστίνη” με μια φωτογραφία του αμερικανικού διαβατηρίου του», έγραψε Μπέλα Χαντίντ την Τρίτη.

«Δεν επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό, για μένα, είναι εκφοβισμός. Δεν μπορείτε να διαγράψετε την ιστορία με το να σιωπάτε τους ανθρώπους. Δεν λειτουργεί έτσι», πρόσθεσε.
Μπέλα Χαντίντ

Σε μεταγενέστερη ανάρτηση, προέτρεψε τους οπαδούς της να δημοσιεύσουν πού γεννήθηκαν οι γονείς τους, δηλώνοντας περήφανη που είναι από την Παλαιστίνη. Πολλοί χρήστες έχουν αναδημοσιεύσει έκτοτε τις φωτογραφίες της Μπέλα και επαίνεσαν το μοντέλο που μίλησε κατά της κίνησης αυτής του Instagram.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ