Να γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες είναι πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες

Να γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες είναι πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες

Οι διαφορές στην παρασκευή που δίνουν την τέλεια γεύση

Ποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα; Αν όμως έχετε δοκιμάσει σοκολάτες από την Αμερική, σίγουρα δεν τις βρήκατε τόσο νόστιμες σε σχέση με τις σοκολάτες που έχουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Ιταλία φημίζονται για τις σοκολάτες και τις πραλίνες τους.

Υπάρχουν όντως κάποιες διαφορές στην παρασκευή και την υφή των σοκολατών που κάνει τις ευρωπαϊκές πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες. Πρώτα από όλα, οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν μια πιο κρεμώδη υφή, ενώ περιέχουν τουλάχιστον 14% γάλα, σε σχέση με τις σοκολάτες στην Αμερική που έχουν το πολύ μέχρι 12%.

Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%. 

Οι ευρωπαϊκές σοκαλάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσόετρο κακάο κατά 40% από τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτισμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα.

Τέλος, μια άλλη διαφορά στην παρασκευή τους από ήπειρο σε ήπειρο, είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ ώστε οι σοκολάτες να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες, μια ουσία που αλλάζει την γεύση τους.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ