Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλά για το εμβληματικό προφιτερόλ!

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλά για το εμβληματικό προφιτερόλ!

Αποκαλύπτει στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη πως γεννήθηκε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου

1963, και ο νεαρός τότε κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γιώργος Κωνσταντίνου, συμμετέχοντας στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Χτυποκάρδια στο θρανίο", πρωταγωνιστεί σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές. Δεν είναι άλλη από τη σκηνή του προφιτερόλ, στην οποία ο φοιτητής που θα προγυμνάσει τη μαθήτρια Αλίκη Βουγιουκλάκη προσπαθεί να παραγγείλει στο ζαχαροπλαστείο το γλυκό με το δύσκολο όνομα, που αποτελεί αντικείμενο του πόθου του αλλά είναι πολύ ακριβό για την τσέπη του, ακριβώς επειδή είναι σπέσιαλ.

Η σκηνή αυτή αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό δεκαετίες ολόκληρης και ακόμη και σήμερα προκαλεί άφθονο γέλιο, όσες φορές κι αν την παρακολουθήσει κανείς.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, μίλησε στην εκπομπή "Σημείο Συνάντησης" και κλήθηκε από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να αποκαλύψει την ιστορία του προφιτερόλ. Όπως ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός αποκάλυψε, η σκηνή ήταν αποτέλεσμα ενός αυτοσχεδιασμού που είδες για πρώτη φορά το φως στο θεατρικό σανίδι προκαλώντας παραλήρημα γέλιου στο κοινό, με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί και στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ