Ο John Legend για τα δικαιώματα των αμβλώσεων: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί»

Newsroom
Newsroom

Ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος

Για το δικαίωμα στην άμβλωση μίλησε ο John Legend, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται σε αυτό το «προσωπικό» θέμα.

Μιλώντας στο podcast The Axe Files του CNN, με οικοδεσπότη τον David Axelrod, ο Legend είπε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη πρέπει να λαμβάνονται από τη μητέρα και τον γιατρό της, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της, εάν το επιθυμεί.

Ο μουσικός χαρακτήρισε «προσβλητικό και κακό» για τους ανθρώπους που υποφέρουν από μια αποβολή να διατρέχουν τον κίνδυνο έρευνας για άμβλωση.

Πριν από δύο χρόνια, η σύζυγός του, Κρίσι Τέιγκεν, έχασε το μωρό τους στις 20 εβδομάδες. Όπως είπε, τρομοκρατήθηκε με τη σκέψη ότι θα εμπλέκονταν οι αρχές «μετά από όλο αυτό το τραύμα και τον πόνο, μετά από όλα αυτά τα δάκρυα που είχαμε περάσει».

«Το να εμπλέκεται η κυβέρνηση σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο είναι τόσο προσβλητικό για μένα», είπε, «Είναι άσχημο. Είναι κακό. Δεν πρέπει να γίνει καν συζήτηση. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί».

Το ζήτημα των αμβλώσεων διχάζει τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, με αρκετούς Ρεπουμπλικανούς να πιέζουν για όρια αλλά και απαγορεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιντιάνα ψήφισε νέα νομοθεσία που περιορίζει την πρόσβαση στις αμβλώσεις μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade από το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Πολιτείας, Eric Holcomb, έλαβε και υπέγραψε τον νόμο.

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ