Ο λόγος που ο Eddie Murphy έστελνε λευκούς να του καλέσουν ταξί

Ο λόγος που ο Eddie Murphy έστελνε λευκούς να του καλέσουν ταξί

Όσο σε ηλικία 19 ετών εργαζόταν στο Saturday Night Live

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά δεν είναι είναι. Ίσως ο νους σας να πήγε στον πραγματικό λόγο που ο Eddie Murphy έβαζε τους λευκούς να του καλέσουν ταξί, όταν τέλειωνε τα γυρίσματα του Saturday Night Live μέσα στην νύχτα σε ηλικία 19 ετών.

Το περίφημο SNL, ήταν εκείνη την εποχή στα κάτω του. Και τότε εμφανίστηκε ένας 19χρονος μαύρος από το Brooklyn, να αλλάξει την εικόνα του και να του δώσει νέα πνοή. Από την πρώτη κιόλας σεζόν, το 1980, ο Edie Murphy μέσω του show κατάφερε να τραβήξει πάνω του την προσοχή πανεθνικά.

Η αξία του όμως δεν έφτανε για πολλούς. Γιατί το χρώμα του δέρματός του ήταν διαφορετικό. Μπορεί να ήταν ακόμα teenager και να είχε καταφέρει να σώσει το SNL, αλλά ο ρατσισμός του στερούσε ακόμα και την μεταφορά του.

Τα γυρίσματα τελείωναν αργά. Πολλές φορές, λίγο πριν το τέλος, ο Eddie Murphy έστελνε κάποιον να του βρει ταξί. Κι αυτός ο κάποιος έπρεπε να είναι λευκός. Γιατί κανένα ταξί δεν θα σταματούσε στην μέση της νύχτας για να πάρει έναν νεαρό μαύρο άνδρα από τον δρόμο.

@biography.com

Ο σκηνοθέτης του «National Lampoon's Animal House» και αργότερα του «Beverly Hills Cop III», John Landis, έχει δηλώσει πως βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και περπάτησε τη νύχτα μαζί με τον Eddie Murphy στην 5η Λεωφόρο. Τότε γύρισε και του είπε, «Πρέπει να σταματήσεις εσύ το ταξί, γιατί δεν θα σταματήσουν ποτέ για εμένα». Η σεναριογράφος του SNL, Margaret Oberman, είχε επίσης δηλώσει πως «Πάντα έπρεπε να κατέβουμε κάτω και να του βρούμε ένα ταξί, γιατί οι οδηγοί ταξί δεν θα σταματούσαν ποτέ για έναν νεαρό μαύρο άνδρα».

Ο Eddie Murphy ήταν ήδη γνωστός από το SNL αλλά και το «48 Hours». Ωστόσο η αναγνωρισιμότητα που είχε, δεν ήταν αρκετή για να τον κάνει να βρει ένα ταξί την νύχτα. Ο ρατσισμός ήταν και είναι μια καθημερινότητα, με όσους δεν έχουν το «σωστό» χρώμα να μην μπορούν ούτε να πάνε σπίτι τους για να ξεκουραστούν μετά από μια ημέρα σκληρής δουλειάς.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ