Ο πιο νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να βάλετε τις γλυκοπατάτες στο τραπέζι σας!

Πρόκειται για ένα φαγητό που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια οποιοδήποτε πιάτο ή να το φάτε και ως ορεκτικό.

Από την άλλη μεριά εμείς θα σας προτείναμε να το φάτε και ωε κυρίως πιάτο για βραδινό που καλό είναι να μην παραγεμίζετε το στομάχι σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 6 μερίδες είναι:

6 γλυκοπατάτες
2μιση κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. καυτερή σως (θα βρείτε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 καρότο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. και 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
750 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και χωρίς πέτσα
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
 

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αλείψτε τις γλυκοπατάτες σας με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίστε και 1/2 κ.γ. αλάτι. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι και ψήστε τις στον φούρνο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε το κοτόπουλο το οποίο θα κόψετε σε μικρά κομματάκια με την καυτερή σως, το ξίδι, το πιπέρι, το 1/3 φλ. βούτυρο και 1 κ.γ. αλάτι. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και κομματιάστε το. Ρίξτε το πάλι μέσα, προσθέστε το σέλινο και το καρότο και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.

Πάρτε την κάθε γλυκοπατάτα και ανοίξτε την με ένα μαχαίρι. Βάλτε μέσα τη γέμιση του κοτόπουλου και σερβίρετε.

Σημειώστε πως η κάθε γλυκοπατάτα έχει 455 θερμίδες, 26 γρ. λίπους, 28 γρ. πρωτεϊνης και 28 γρ. υδατάνθρακα.

Πηγή: spirossoulis.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ