Το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψή του Κώστα Δόξα

Το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψή του Κώστα Δόξα

O Κώστας Δόξας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου

Ο Κώστας Δόξας βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ώρες, μετά τη σύλληψή του, με φόντο τη διατροφή του παιδιού του.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Δόξας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου διότι, την πρώτη του μήνα έπρεπε να καταβάλει το σύνολο της διατροφής του παιδιού του, κάτι που μέχρι και την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, δεν είχε φροντίσει να τακτοποιήσει. Σημειώνεται ότι, λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του, ο τραγουδιστής αφέθηκε ελεύθερος αφού προηγουμένως κατέβαλε το οφειλόμενο ποσό της διατροφής ενώ υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην συζύγου του.

Υπενθυμίζεται πως , σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, ο κ. Δόξας και η εν διαστάσει σύζυγός του είχαν βρεθεί ξανά στο δικαστήριο τον Νοέμβριο για τον επαναπροσδιορισμό της διατροφής, με τον τραγουδιστή να αιτείται να μειωθεί η διατροφή του παιδιού του από τα 500 ευρώ στα 300.

Η δικηγόρος της πρώην συζύγου του, Άρτεμις Διαλυνά περιγράφει όλα όσα προηγήθηκαν της σύλληψης του γνωστού τραγουδιστή. “Η δικαστική απόφαση που έχει βγει, η οποία μειώνει την διατροφή που δικαιούται να λαμβάνει εκ μέρους του παιδιού η Μαρία Δεληθανάση, υποχρεώνει την άλλη πλευρά να την καταβάλει κάθε 1η του μηνός. Ούτε 2, ούτε 3, ούτε 18, ούτε στις 19 του μηνός” αναφέρει μιλώντας στην ιστοσελίδα thesstoday.gr

Η κα Διαλυνά εξηγεί πως είναι αλήθεια ότι η απόφαση του Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι η μείωση της διατροφής ισχύει από τον Ιούλιο του 2021. ‘Ωστόσο τα οφειλόμενα ποσά, από την πλευρά της Μαρίας Δεληθανάση (πρώην σύζυγος Κ. Δόξα), δεν επιτρέπεται εκ του νόμου να συμψηφιστούν. Όφειλε η άλλη πλευρά εφόσον θέλει να τα αναζητήσει, να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού, και μέσω των αστικών δικαστηρίων, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει”.

Σύμφωνα με την κα Διαλυνά, η καθυστέρηση καταβολής διατροφής είναι μία τακτική που ακολουθεί ο κ. Δόξας, ήδη από τον Ιούλιο του 2021 και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τώρα, κι αυτό δίνει το δικαίωμα στην κα Δεληθανάση, να υποβάλλει μήνυση για παραβίαση δικαστικής απόφασης. “Υφίσταται ενεργή υποχρέωση καταβολής κάθε πρώτης του μηνός, ολόκληρου του ποσού της διατροφής. Συνεπώς εφόσον δεν έγινε αυτό, και ειρήσθω εν παρόδω, η καθυστέρηση καταβολής διατροφής, είναι μία τακτική που ακολουθεί η άλλη πλευρά, η κα Δεληθανάση κατέθεσε μήνυση”.

Συγκεκριμένα, η μήνυση υπεβλήθη στις 17 Ιανουαρίου, και μέχρι και τότε, όπως αναφέρει η δικηγόρος, “δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ για την διατροφή. Την επόμενη ημέρα, κατέβαλλε μέρος του ποσού, και την μεθεπόμενη ημέρα, δηλαδή στις 19 του μηνός, όντας μες το αστυνομικό τμήμα αναγκάστηκε να καταβάλει και το υπόλοιπο ποσό”.

Η κα Διαλυνά σχολίασε πως πρόκειται για την διατροφή ενός παιδιού, το οποίο “δεν μπορούμε να το βάλουμε σε ένα ψυγείο και να το παγώσουμε, ώστε να μην κάνει έξοδα. Είναι ένας άνθρωπος με πάγιες και καθημερινές ανάγκες, σε μία εποχή, όπου λόγω του κορονοϊού, οι ανατιμήσεις έχουν φτάσει στον Θεό, και μέχρι και στο ψωμί έχει ανέβει τιμή” .

Ακόμη, σημείωσε ότι η κα Δεληθανάση παίρνει 400 ευρώ τον μήνα και “δεν ξέρει πως να ζήσει η ίδια, όχι μόνο το παιδί της. Επίσης, η μήνυση αυτή δεν ήρθε ελαφρά τη καρδία. Έχουν προηγηθεί μηνύματα που η κα Δεληθανάση τον ενημερώνει πως πρέπει να της καταβάλει την διατροφή και η απάντησή του είναι πως δεν έχει χρήματα”.

Τι λέει ο δικηγόρος του τραγουδιστή

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του τραγουδιστή, Σπύρο Δημητρίου, η τέως σύζυγός του, έδωσε την είδηση της προσαγωγής του, μέσα σε 5 λεπτά.

“Η ίδια η τέως σύζυγος του τραγουδιστή είχε ενορχηστρώσει την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία υπόθεση διατροφής, που τον Ιούνιο του 2021, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η η τέως σύζυγος του κ. Δόξα, μπορεί να συντηρεί τον εαυτό της, είναι μία νέα κοπέλα, υγιής, και μπορεί να εργαστεί. Έτσι, το δικαστήριο απεφάνθη να μειωθεί η διατροφή ως προς το σκέλος της τέως συζύγου. Της επιδόθηκε η διατροφή, η απόφαση του δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 2021, και έτσι του όφειλε 2.000 ευρώ η σύζυγός του. Ωστόσο, επειδή οι διατροφές δεν συμψηφίζονται, οι δικηγόροι που εκπροσωπούμε τον κ. Δόξα, του υποδείξαμε να καταβάλει την διατροφή” δήλωσε αρχικά.

“Τον μήνα Ιανουάριο, καθυστέρησε να την καταβάλει, λόγω ότι είχαν κλείσει τα μαγαζιά, ωστόσο την κατέβαλε. Η τέως σύζυγος υπέβαλε μήνυση για μη καταβολή διατροφής, παρόλο που ο κ. Δόξας την είχε καταβάλει. Τη στιγμή που ο τραγουδιστής είχε την εβδομαδιαία επαφή με την κόρη του, και ενώ είχε λάβει τη διατροφή η τέως σύζυγος, υπέδειξε στους αστυνομικούς να συλλάβουν τον τραγουδιστή την ώρα που παρέδιδε την κόρη του στη μητέρα της” συμπλήρωσε.

“Ο Κώστας Δόξας, έδειξε τα έγγραφα της καταβολής και αφέθηκε ελεύθερος. Η τέως σύζυγος προκάλεσε την καταδίωξή του τραγουδιστή γνωρίζοντας ότι το περιστατικό που καταγγέλλει είναι ψευδές. Ο τραγουδιστής, υπέβαλε μήνυση κατά της τέως συζύγου του” τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ