Σάκης Τανιμανίδης : Το συγκινητικό μήνυμα για τη δολοφονία Φλόιντ

Σάκης Τανιμανίδης : Το συγκινητικό μήνυμα για τη δολοφονία Φλόιντ

Ο Σάκης Τανιμανίδης με φόντο τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στέλνει το δικό του αντιρατσιστικό μήνυμα

Με φόντο τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, o Σάκης Τανιμανίδης δημοσίευσε ένα βίντεο από τηn εκπομπή World Party όταν είχε ταξιδέψει στη Ζάμπια και είχε κάνει ένα υπέροχο γύρισμα σε ένα σχολείο.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Τανιμανίδης αγανακτισμένος από τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο μέσα από το οποίο τονίζει ότι «η ρατσιστική συμπεριφορά δεν κληρονομείται, αλλά μαθαίνεται».


Στο βίντεο  ο Σάκης Τανιμανίδης φαίνεται να εξηγήσει με απλά λόγια στα παιδιά της σχολικής τάξης που είχε επισκεφθεί στη Ζάμπια, ότι μπορεί να μοιάζουμε διαφορετικοί αλλά τελικά «είμαστε όλοι ίδιοι»!
«Αυτές τις μέρες σκέφτομαι συνεχώς αυτό το βίντεο από ένα σχολείο στη Ζάμπια.

Δεν το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να το δω από κάθε πλευρά, αλλά δεν καταλαβαίνω πως το 2020 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν κατώτερους (οπότε και άξιους κακομεταχείρησης) άλλους συνανθρώπους τους βάση του χρώματός τους, της θρησκείας τους, του φύλου τους η της σεξουαλικότητάς τους. Κι όσο δε το καταλαβαίνω, τόσο πιο πολύ θυμώνω!

Το συμπέρασμα είναι πως η ρατσιστική συμπεριφορά δεν κληρονομείται, αλλά «μαθαίνεται» από μικρή ηλικία. Ας μάθουμε στα παιδιά μας, λοιπόν, ότι «Είμαστε όλοι Ίδιοι» έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσής του που συνόδεψε το βίντεο ο Σάκης Τανιμανίδης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ